Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak v.d predsjednik OO SBB-a Visoko

Nakon održane prve vanredne sjednice OO SBB Visoko sazvane na osnovu Člana 17. Poslovnika o radu OO SBBBiH Visoko i na zahtjev više od 1/3 članova stranke dosadašnji predsjednik ove stranke Džemal Kadić smijenjen je sa mjesta predsjednika OO SBB-a Visoko (Kadić nije prisustvovao ovoj sjednici). Očekivano, za v.d predsjednika imenovan je Džemil Ugarak, utemeljitelj ove stranke u Visokom i njen prvi predsjednik, trenutno ministar privrede u Vladi ZDK. Kako saznajemo sa ovom odlukom se nisu slagali baš svi članovi, pa je tako i dosadašnji potpredsjednik Mirsad Valjevac odlučio napustiti stranku baš kao i Dženan Dedić koji je na nedavnim izborima bio na listi za OV Visoko, a sada je već član u A-SDA.

Džemil Ugarak je predložio da se povodom ovih dešavanja formira i Sud časti koji obavio razgovor sa dosadašnjim predsjednikom Kadićem oko njegovog navodnog samostalnog istupanja u medijima. Inače funkciju predsjednika Ugarak bi trebao obavljati do naredne Skupštine stranke kada bi SBB trebao dobio i zvanično novog predsjednika i novi Izvršni odbor. Aktuelna četiri predstavnika SBB-a u zakonodavnoj vlasti Općine Visoko zajedno sa novim v.d predsjednika stranke sačinjavat će radnu grupu do formiranja novih organa stranke.

Interesantno je da je 1/3 visočkog SBB-a na ovoj vanrednoj sjednici smijenila predsjednika koji je prije održavanja sjednice sam zvanično i pismeno podnio ostavku na mjesto predsjednika te o istom obavjestio OO SBB-a Visoko, KO SBB-a ZDK i GO SBBBiH u Sarajevu.

Proudly powered by WordPress