Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Istraživanje

Udruženje „Damar omladine“ obavještava javnost da je završen izvještaj  „Istraživanje dostupnosti HIV/SPI prevencije i zdravstvene zaštite putem Prijateljskih centara za zdravlje mladih“.

Napominjemo da je Udruženje „Damar omladine“  u suradnji sa Zavodom za Javno zdravstvo FBiH i JU „Dom zdravlja sa poliklinikom „ iz Visokog  učestvovalo u pomenutom istraživanju u oktobru mjesecu 2012. godine.

Cilj istraživanja je zapravo bio procjena dostupnosti preventivno-promotivnih usluga, informacija i edukacije vezano za HIV/SPI putem samih prijateljskih centara za mlade.

Paralelno  se istraživanjem dobio podatak koliko zapravo mladi u BiH zna za postojanje centara kao i usluga koje pružaju, te koliko ih je koristilo/koristi anonimne i besplatne usluge centra.

Na osnovu rezultata istraživanja dati će se prijedlozi i preporuke za razvoj vodiča za promociju korištenja prijateljskih centara koji će biti u službi zaštite zdravlja mladih u BiH.

Primjerak završnog izvještaja nalazi se u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ te se isti može preuzeti u samim prostorijama Udruženja.

Ovim putem se zahvaljujemo JU „Dom zdravlja sa pliklinokom“ , uposlenicima Prijateljskog centra,  na obezbjedjenom prosotru i  izdvojenom vremenu u svrhu ciljeva pomenutog istraživanja.

Istraživanje je rađeno na području  cijele BiH.

Proudly powered by WordPress