Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministar Trifunović svečano ozvaničio rad školske sale u Zavidovićima

Školska sala u okviru gimnazije “Rizah Odžečkić” i Mješovite srednje škole Zavidovići svečano je otvorena, u prisustvu velikog broja srednjoškolaca, roditelja i zvanica. Na svečanosti učenika ove dvije školske ustanove, istaknuto je da zavidovički srednjoškolci više neće biti “podstanari” u izvođenju sportskih aktivnosti u okviru predmeta tjelesni odgoj.

Projekat izgradnje sale trajao je osam godina. Pored Općine Zavidovići i fondacije “Odraz” u finansiranju izgradnje školske sale učestvovalo je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko- dobojskog kantona.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo što ovaj projekat, koji traje od 2006. godine, uoči Dana neovisnosti BiH, možemo ozvaničiti. Ovo je historijski dan za dvije školske ustanove u Zavidovićima, koje već nekoliko decenija školuju generacije srednjoškolaca. Prve mjesece svoga rada proveo, upravo, u Srednjoj mješovitoj školi u Zavidovićima i sretan sam što, poslije toliko godina, ove trenutke mogu podijeliti sa vama otvarajući ovu školsku salu. Na kraju, svim građanima Zavidovića u svoje lično ime, u ime premijera Fikreta Plevljaka I Vlade ZDK čestitam Dan neovisnosti BiH, istakao je ministar Trifunović.

Proudly powered by WordPress