Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Program obilježavanja Svjetskog dana pozorišta

altOve godine ispred Međunarodnog teatarskog instituta poruku u povodu obilježavanja Svjetskog dana pozorišta poslao je Dario Fo – italijanski dramatičar i dobitnik
Nobelove nagrade za književnost 1997. U njegovoj poruci između ostalog stoji: “Jednom davno, vlast je svoju netrpeljivost prema ljudima od teatra izrazila tako što ih je istjerala iz grada.Danas se glumci i trupe susreću s teškoćama u pronalaženju pozorišnih scena i publike zbog krize. Vlastodršci, dakle, više nemaju problema s nadzorom nad onima koji se izražavaju kroz ironiju i sarkazam, budući da glumci nemaju ni prostora, a ni gledalaca kojima bi se obraćali.”
Kako se isto ne bi dogodilo i nama, podržite najveće javno obilježavanje ovog datuma u novijoj historiji BiH, a u okviru projekta SUP – Svi u pozorište, koji se odvija pod motivom ARS IN MEDIA RES (bar na jedan dan).

Pregled dešavanja možete vidjeti i na našem YOUTUBE linku
http://www.youtube.com/watch?v=9QY-zDpOkko
Napominjemo kako ce se prodaja ulaznica za predstavu “Pamela mrzim te”, koja igra 27. marta u 19h i 30 minuta i kabare ZENINinUM – koji igra u diskoteci Puls također 27.marta u 21h, vršiti danas u terminu od 14h do 16h, te također u utorak od 14h do 18h. Za ovu predstavu u prodaju je pušteno 50 komada ulaznica.

Proudly powered by WordPress