Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na press konferenciji prezentiran program obilježavanja Dana Armije RBiH

altDanas je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održana press konferencija na kojoj je prezentiran Program obilježavanja 15. Aprila –  Dana Armije RBiH . O načinu obilježavanja ovogodišnjeg 15. aprila na press konferenciji govorili su: predsjedavajući Skupštine Sretko Radišić kao pokrovitelj manifestacije, Ekrem Tuka, ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Nermin Sarvan, predsjednik JOB-a”Unije veterana ZDK”, Ramiz Sušić, predstavnik Udruženja ratnih vojnih invalida i Rešad Zaimović, pomoćnik načelnika Općine Kakanj.

Prema programu obilježavanja Dana Armije RBiH, 12. aprila 2013. godine u 10,00 sati delegacija Zeničko-dobojskog kantona posjetit će mezarje Kovači (Sarajevo) i položiti cvijeće na mezar prvog predsjednika Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića, kao i na mezar rahmetli generala Rasima Delića te odati počast svim šehidima i poginulim borcima.

Kako se moglo čuti na ovoj press konferenciji, centralna manifestacija obilježavanja Dana Armije za Zeničko-dobojski kanton bit će održana u Kaknju, 15. aprila u 19,00 sati, u Sportskoj dvorani. Pored toga, u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona općinska boračka udruženja  organizirat će posjete mezarjima šehida i poginulih boraca i polagati cvijeće na centralnim obilježjima, porodicama poginulih boraca-šehida, RVI i demobilisanih boraca ARBiH.

Proudly powered by WordPress