Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Ako treba peticijom ćemo rješavati probleme”

Zaista nam je drago što je počelo, smjenjen je Ivica Pekić čovjek kojeg u gradu proglašavaju odgovornim zbog nedostatka novca u klubu, ali time nismo završili priču. Cilj nam je da se promijeni Uprava, da dođe poštena Uprava koja će raditi časno i pošteno svoj posao, a ne da se loptice prebacuju sa jedne na drugu stranu i tako godinama. Ne želimo se miješati u imenovanje nove Uprave ili trenera, samo želimo jaču Bosnu i ako treba peticijom ćemo pokušati rješavati probleme.

Protiv nikoga nemamo ništa osobno, ali činjenica je da je naš klub pao na izuzetno niske grane, a zadnjih godina padamo sve niže i niže, neko za ovo mora biti odgovoran, da li pojedinac, Uprava ili vladajuće strukture grada. Vjerujemo da znate da smo mnogo puta pokušali da dignemo na noge našu navijačku skupinu, ali jednostavno ne možemo sami, jedni drugim smo potrebni. Ono što mi želimo jeste da se održi još jedan sastanak i da se javno iznesu problemi kluba, koliko se duguje i zašto. Isto tako želimo da se javno iznese koliko sponzori kluba, ako ih uopšte ima,  izdvajaju novca za reklame postavljene na stadionu.

Želimo da ubuduće na sastancima Upravnog odbora bude i predstavnik navijača, jer mislimo da je to normalno, da se zajedničkim snagama pokuša naći rješenje jer ima nas koji svojim idejama možemo pomoći u stvaranju nečeg pozitivnog.

Obzirom da značajna finansijska sredstva u klubove počnu pristizati tek nakon postignutih sportskih rezultata, kojih duže vrijeme u Bosni nema, mislimo da se Bosna odmah treba okrenuti i sustavno osloniti na vlastite snage. Koliko se ovim igračima daje za potrebe dolaska i odlaska na treninge? Mislimo da je taj novac bolje dati našim momcima, koji će barem nakon loše igre i poraza biti stid proći ulicama grada. Ovim saopštenjem želimo da pozovemo trenutno odgovorne u klubu da i oni daju svoje javno mišljenje.

Proudly powered by WordPress