Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki zagađivači internet prostora

Vrijeme je da razbudimo hejtere. Mrzim ovaj moderni izraz za INTERNET DESTRUKTIVCE, ali odoše ga vala prenisko skriveni ispod svih tih nadimaka i lažnih FB profila.

Jedan opasno zaheban tip po zanimanju kriminolog i na moju sreću rođak po liniji Subotića, objasnio mi je jednu vrstu pojave koja se može preslikati i na internet svijet.

Kaže on meni da masa raje kad prvi put dođe u kontakt sa zločinom ima osjećaj gnušanja. Pa ako ostanu u kontaktu sa zločinom neko vrijeme, opasno se navikavaju na njega i čak ga i podnose. Problem nastaje kada se taj kontakt produži dovoljno dugo. Onda oni zločin prihvataju i padaju pod njegov uticaj.

U visočkim internet sferama primjetna je jedna vrsta kloniranja destruktivaca koji se vrlo lagodno osjećaju u zaštićenom „nick-prostoru“. Zaštićeni, a providni k’o celofan. Količina frustracije i sujetnosti uz nekad preniske uvrede može izazvati gađenje.

Da se malo fokusiramo na problem oko pljuvača lokalne vlasti. Posljednje uporište destruktivaca i internet besposličara je web portal visoko.co.ba. Jašo je vlasnik i zauzeo je jedini mogući kurs. Nije čovjek našao zajednički jezik sa Halimom Zukićem oko praćenja lokalne SDA i davanja podrške istoj u izbornoj kampanji i sad se dešava to što se dešava. Turci, ajran, brčići, avlijaneri…

Malo on malo njegovi „klonovi“ uz pomoć sponzora koji su na klizavom terenu uspostavili su posljednju liniju odbrane. Rado ću im se priključiti nakon godinu dvije, pod uslovom da se ne raspadnu.

Kad je već SDA dobila izbore, trebali ste im i vi dati šansu da pokažu da nisu jamili vlast samo za sebe i svoje poslušnike. Umjesto toga konstantne prazne kritike na račun posjeta Turskoj. Neke donacije su ipak stigle, a vjerovatno će ih stići još.

Ne može ni Amra Babić uraditi za pola godine što drugi nisu za petnaest godina. Puno su prethodnici zabrljali i zadužili ovaj narod, da su uspjeli i Halima Zukića direktno uvući u politiku. Pa čovjek sjedi na svakoj sjednici Vijeća. Čisto sumnjam da mu je to trebalo u životu.

Jasno je da Jašo sa klonovima ima svoju zadaću i interes, ali puca ćorcima štiteći one koje ne može zaštiti. U Visokom nema ni „O“ od opozicije, ali eto makar se oglase kroz „pisma čitatelja“. Super je to, ali niko ne gleda na posljedice koje mogu proizvesti ini likovi sa lažnim FB profilima koji psovkama pričaju o načelnici i familiji.

Malo mi je jadno da Taja nešto „sportski prigovara“ načelnici što nije bila na tekmi sa Rusima. Moj Tajiću ima među ovim SDA fanovima ljudi tankih živaca. Ne mogu ih sve ohladiti pričom da si ti jedan dobar momak zaražen pogrešnom pričom.

Onda se providno k’o celofan provuče uz Dan oslobođenja Visokog od fašizma, da ni tu nije bilo načelnice. Šlag na tortu FB status Srebrenog letača Šujice pretočen u kritički stav. Kritikuje novinar Al Jazeera Balkans. BETON. Samo ispalo ono „sportski“. A nestao i tekst nakon par dana. I tako, poprilično jadno to izgleda.

A onda klonovi i klončići po FB- u i forumima pokradoše sve registrovane portale i i sipaju uvrede na najperfidnije načine.

Tako da kad bih ja redovno čitao visoko.co.ba morao bih pakovati kofere, jer k’o biva nova vlast nas zakopa.

Jašu namjerno fokusiram kao uzročnika prepucavanja jer se vrlo dobro znamo. Nikad nismo bili u specijalnoj ljubavi ali uvijek je postojala obostrana doza poštovanja. Drugi bi sve nešto da mu se nagovore al’ izokola. Ja ukazujem na grešku koju radi.

Moj prijedlog je da ukoliko ne želi biti objektivan, onda nek’ bar malo argumentuje te napade na lokalnu vlast i krene poimenično. Svoje fanove iz sfere politike i privrede neka brani i dalje. Igranje na kartu lažnog zaštitnika naroda i borca za pravdu je isfurano i provaljeno.

Neka me ubijedi da SDA i saradnici ne valjaju i da ništa neće uraditi. Imam i ja materijala za kritiku, ali šansu sam im dao i mislim da će je iskoristiti. Mogu sačekati još malo.

Kolegijalno bih te zamolio da kad već napadaš na ViPromo, udri muški i bez umotavanja. Da počastimo ovu našu Mahalu pikanterijama o novinarskim talovima i prodanim dušama.

P.S. Ako može bez sudskih epiloga. Imaš jake advokate.

Vipromo/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress