Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Nastavljeni radovi na stadionu FK Gračanica

stadion-gracanicaSa dolaskom sunca i lijepog vremena proteklih dana nastavljeni su i radovi FK Gračanica na izgradnji svog stadiona i pratećih objekata oko njega.
U saradnji sa organizacijom World Vision pristupilo se realizaciji projekta “Sportom za zdravlje i život”. Sveobuhvatni cilj projekta „Sportom za zdravlje i suživot“ je povećanje kvalitete života i sportske kulture uz organizovane sadržaje. Specifični cilj koji će biti postignut ovim projektom jeste rekreacija te kvalitetno i sigurno korištenje slobodnog vremena djece predškolskog i školskog uzrasta.Projekat će se odvijati u tri etape, a obuhvatit će učešće 15 volontera F.K. „Gračanica“ i OU „Mladost“ i dva stručna lica (Sadiković Muamer i Pulić Amir) pri izvođenju svih planiranih aktivnosti. U sklopu ovog projekta u školu fudbala upisano je do sada 140 djece.
Kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za odigravanje proljetnih utakmica prvenstva ONL Visoko vršeni su radovi na uređivanju travnjaka, gdje je značajnu pomoć FK Gračanici pružila firma Mušinbegović. Nastavljeni su radovi i na uređivanju svlačionica. osim malterisanja, dovedena je i voda, iskopan bunar,a uskoro će biti završeni i strujni radovi. Kod ovog dijela posla odgovorni iz FK Gračanica naročito se zahvaljuju Hamdiji Handžiću i firmi Teve Varnost, te Zijadu Semiću koji je ustupio svoje zemljište za iskop bunara. Da svi radovi proteknu kako treba pobrinuli su se i ostale komšije stadiona “Kemal Uzunalić – Švabo”,  a naročitu pomoć je pružio Edin Semić – Šija koji se stavio na raspolaganje od samog početka izgradnje stadiona u Gračanici.
Osim spomenutih radova postavljene su još i kante za smeće oko stadiona. Zatim je iskopan višenamjenski kanal u koji će se položiti drenažne cijevi, kao i cijevi za vodu. Gorivo za rad mađina donirala je benzinska pumpa Hamsel iz Uvorića.
U narednom periodu osim završetka započetih radova planira se ograditi cijeli teren oko stadiona, a za te potrebe su već nabavljeni i stubovi.

{joomplucat:903 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress