Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirza Ganić danas potvrdio mandat i novi je poslanik u Skupštini ZDK

Visoko će u Skupštini ZDK do narednih Općih izbora imati tri predstavnika. Pored Meldine Ugarak (SBB) i dr. Senada Karavdića (SDA), a nakon odustajanje od mandata nekadašnjeg premijera Miralema Galijaševića koji odlazi na funkciju direktora preduzeća Alba iz Zenice, kao naredni sa liste SDA po broju osvojenih glasova poslaničko mjesto ostvaruje Mirza Ganić, aktuelni vijećnik SDA koji je i u prošlom sazivu OV Visoko obnašao tu funkciju. Stranka demokratske akcije od 35 poslaničkih mjesta u Skupštini kantona ima deset mandata, a odmah nakon implementacije izbornih rezultata Visokom nije pripalo niti jedno mjesto, međutim u međuvremenu odlaskom Bernadete Galijašević na funkciju ministrice u Skupštinu je ušao dr.Karavdić, a odlaskom Miralema Galijaševića narednih devetnaest mjeseci Mirza Ganić će biti treći visočki kadar koji će zastupati interese Visokog u ZDK.

U kontaktu sa Mirzom Ganićem saznali smo da je on dobio odluku i da je danas i zvanično prihvatio mandat, još se samo čeka certifikat. Nakon provedene procedure Mirza Ganić će biti drugi SDA visočki poslanik u Skupštini ZDK što u konačnici nakon izbora 2010 godine izgleda puno bolje nego je SDA imala u periodu 2006-2010.godina kada su imali samo jednog poslanika. Na upražnjeno mjesto u OV Visoko umjesto Mirze Ganića kao naredni sa liste SDA vijećnički mandat će ostvariti dr.Zlatko Handžić.

Podsjećamo, Visoko je u Skupštini ZDK za 2006-2010.godina također imala tri predstavnika, od toga dva iz SBiH i jednog iz SDA. Ostaje nadati se da je visočki puk nakon izbora 2010 danas malo politički pismeniji i da će na narednim izborima iduće godine konačno shvatiti poruku “Glasajmo visočki” i tako “naše kadrove” u većem broju poslati na sve nivoe vlasti za koje se glasa na Općim izborima, suprotno praksi zadnjih 17 godina kada najdirektnije svojom neinformisanošću redovno dajemo glasove kandidatima iz ostalih gradova ZDK.

Mirzi Ganiću želimo puno političkog uspjeha i pragmatičnosti u interesu Visokog kroz ingerencije Skupštine ZDK.

Proudly powered by WordPress