Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Neprincipijelnost visočke opozicije

opozicijaPo prvi put od kako je ozvaničen novi saziv Općinskog vijeća Visoko, visočki  opozicionari su smogli snage da se javnosti obrate putem jednog zajedničkog saopćenja u kojem nam ukazuju na doktrinu SDA u provođenju svojih odluka.

Usput želim da opozicionare podsjetim da ako je ta doktrina u donošenju odluka od strane redizajnirane SDA  za njih novina,  za nas koji putem ovog sajta pokušavamo da ukažemo na sve anomalije u radu kako vlasti, tako i opozicije, to nije nikakva novina, to je gospodo opozicionari normalna pojava samo to izgleda jedino Vama nije jasno.

Razlog  za  obraćenje javnosti opozicionari su našli u neusvajanju izvještaja o radu JP i JU čija rukovodstva  nisu lojalna aktuelnoj vlasti, iako njih više od polovine, ako ne i svi, u svojoj duši osjećaju zadovoljstvo da će konačno doći do određenih promjena u tim preduzećima i ustanovama. Da li će te promjene biti na gore ili bolje to je sad drugo pitanje, na koje ćemo odgovor dobiti u narednom periodu.

Posebno iritira razlog zbog kojeg se opozicionari obraćaju javnosti. Opozicionari su u proteklom periodu imali dosta kvalitetnijih i za život bitnijih razloga za zajedničko obraćanje javnosti od navedenog. Kao primjer  navest ću samo nekoliko slučajeva gdje su trebali reagovati zajednički, a nisu. Nisu opozicionari našli za shodno da se obrate javnosti i podrže djecu koja su se borila da im se i ono malo crkavice od prevoza ne smanji, nisu se  opozicionari obratili javnosti povodom otpuštanja stotina radnika iz Preventa, niti su pitali vlastodršce i direktore JP šta je urađeno na pitanju zbrinjavanja otpada iz Preventa, koji na našoj Općini dijeli hiljade plaća, koji je gorući problem za Prevent, ali i čitavu Općinu, nisu su se opozicionari sjetili da  narodu ukažu na maćehinski ili bolje reći nikakav odnos lokalne vlasti  prema i onako oronuloj privredi, umjesto što sa svojim podanicima hode po moćnoj Turskoj, nisu opozicionari kazali javnosti da su prije nekoliko dana bili u “dvorovima” SDA, gdje su samo formalno pozvani da razgovaraju o dokumentu koji se odnosi na reformu javnog sektora, niti su smogli snage da obrazlože taj dokument, te ukažu na svu njegovu pogubnost za građane Općine Visoko i stvarne namjere predlagača,nisu, doista pojedini iz ove grupe opozicionara još nikada priznali svojim biračima da su uz još neke koji u ovom trenutku ne znaju uopće šta su, da li su opozicija ili pozicija, kumovali ovom zulumu koji se provodi od strane reforomatorske i redizajnirane SDA, jer su odmah nakon izbora otišli pod skute SDA da potpišu nekakve koalicije, kako bi pojedinci iz te skupine zadržali stečene  pozicije, a neki možda dobili nove za kojim su žudili. Upravo takvim lično-interesnim ponašanjem su izdali svoje sadašnje opozicione partnere, kojima su za bolju ponudu vrlo lahko okrenuli leđa.

Mnogo je još primjera koji ukazuju na neprincipijelnost i nezrelost sadašnjih opozicionara, ma koliko se oni slagali ili ne, sa ovom konstatacijom, ma koliko se oni trudili da budu jedna prava opozicija oni to nisu, to je tako, i ovo mišljenje dijeli jedna velika većina građana koja prati dešavanja na političkoj sceni naše Općine.   

Suprotno od svega navedenog opozicionari su samo iz njima poznatih razloga stali u zaštitu direktora JP i JU. Naravno nemam ništa protiv toga, svako ima pravo da brani koga hoće, ali prije direktora konačno treba početi misliti i da se stane u odbranu i zaštitu interesa onih koji su Vas birali.  Obzirom da se i jedni i drugi, odnosno i pozicija i opozicija  kako vidimo sekiraju oko JP i JU s pravom se pitama gdje smo obični smrtnici u tome svemu. 

(Autor teksta: G.L)

Proudly powered by WordPress