Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ferid Hažijakupović napustio UO NK Bosna

ferid hadzijakupovicAgonija NK Bosna se nastavlja, nakon poraza od Jedinstva u Lukama i nakon ostavke šefa stručnog štaba Ive Ištuka klub je zvanično napustio i član Uprave Ferid Hadžijakupović. Čovjek koji je na razne načine i kroz različite funkcije u raznim Upravama NK Bosna još od 2002 godine konačno je shvatio sav besmisao pokušaja oživljavanja kluba do kojeg izgleda u Visokom nikom nije stalo. Rukovodilac fabrike Kent Elit Visoko, inače čovjek koji nije rođeni Visočanin u ovih 11 godina provedenih u klubu se pokazao i dokazao kao veći lokalpatriota od mnogih kojima su usta puna Bosne i Visokog, a koji u praktičnom i pragmatičnom smislu imaju odnos prema ovom klubu jednak odnosu najvatrenijih navijača Rudara iz Kaknja.

Odlazak iz kluba Ferida Hadžijakupovića je i posljednji alarm lažnim Visočanima i plaćenim “uljepšivaćima visočke stvarnosti” da određene stvari u društvenom životu zaista ne funkcionišu i sve ukazuje na poremećen sistem vrijednosti. NK Bosna se nalazi pred ponovnim ispadanjem iz Prve lige Federacije, bruka i sramota je kako izgleda svlačionica Bosne u kojoj se igrači presvlače, sramotno je da nekoliko sati pred odigravanje utakmice uopšte nije izvjesno da će ista biti odigrana zbog dugovanja Bosne prema Savezu i sudijama, a onda novac za spašavanje od sramote ponovno izdvoji isti taj Ferid Hadžijakupović, govorimo o utakmici sa Jedinstvom, a onda je još sramotnije da nekakav predsjednik iz Sarajeva telefonom rukovodi klubom i imenuje Edina Muzaferiju za šefa stručnog štaba i ovlašćuje ga da predvodi ekipu na Kup utakmici protiv Rudara u Zenici.

Kada jedan privrednik i sportski radnik poput Ferida Hadžijakupovića napusti Upravu kluba nakon 11 godina i slinih potrošenih vlastitih novčanih sredstava za funkcionisanje kluba, onda je sasvim jasno i bez ikakve sumnje da nešto u tom klubu zaista ne funkcioniše kako treba.

Proudly powered by WordPress