Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održano Drugo takmičenje iz Islamske vjeronauke

medresa takmicenje 7Danas je u Medresi „Osman ef. Redžović“ Visoko održano Drugo takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Bosne i Hercegovine za školsku 2012./2013.godinu. Organizator ovog takmičenja je bio Rijaset IZ BiH, a na takmičenju je učestvovalo ukupno 24 najbolja polaznika vjeronauke okupljena u timove na nivou muftijstava. Prije ovog državnog takmičenja, svi polaznici su prošli i eliminaciona takmičenja (školska, općinska, regionalna i muftijska) preko kojih su i stigli na državno takmičenje. Današnje takmičenje je organizirano u dva dijela i to individulni dio, gdje su takmičari popunjavali testove te ekipni dio u kojem su se ekipe sastojale od tri učesnika iz regija. Svi učesnici i pobjednici takmičenja dobili su priznanja, diplome i adekvatne nagrade, a pobjednici su ostvarili i plasman na Prvo međunarodno takmičenje iz Islamske vjeronauke koje će se održati krajem mjeseca juna u organizaciji Rijaseta IZ u BiH.

U individualnom dijelu takmičenja ostvareni su sljedeći rezultati: Osmi razredi – 1.mjesto Adna Jašić iz Cazina, Deveti razredi – 1.mjesto Lejla Mašić iz Bihaća i prvi razredi srednje škole 1.mjesto je zauzela Almedina Kobilica iz Zenice.

Što se tiče timskog takmičenja prvu poziciju je zauzelo Zeničko muftijstvo, drugo mjesto Muftijstvo Sarajevo, a treće mjesto Muftijstvo Mostar.

{joomplucat:941 limit=8|columns=4}

Proudly powered by WordPress