Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izložba na temu „Grad vidljivih žena“

damar omladineOdlučili smo kao Klub pravih frajera koji se bori protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama organizirati izložbu na temu „Grad vidljivih žena“ kojom ukazujemo na oživljavanje aktivnosti žena.

Poigrati se s vidljivošću i nevidljivošću žena bilo je teže nego što smo mislili, ali nama se činilo važno. Vidljivost je ono što nedostaje, nevidljivost ono što njih  obilježava.

Žene su toliko malo prisutne u svojim svakodnevnim životima, hrabrostima, tugama, maštama, stvaranjima.

Izložba je zamišljena na način da kroz fotografije struji ideja grada, i to ženskog grada, grada u kojem su žene vidljive, prisutne, ostvarene, snažne. Da postoje. One ne moraju biti poznate, slavne, uspješne da bi bile vidljive. Ne moramo ih čak niti vidjeti – ponekad je dovoljno da neki mali trag ukaže na njihovo postojanje. I to je dovoljno.

Ovim putem pozivamo sugrađane, bez obzira na  godine  starosti, a koji se bave nekim vidom umjetnosti, da obavezno uzmu učešće u navedenoj izložbi.

Broj fotografija koje možete poslati nije ograničen.

Uz fotografije obavezno dostaviti podatke o svakom radu (ime i prezime, naziv djela, godina nastanka).

Poziv ostaje otvoren do nedjelje, 23.  juna, kada zainteresovani građani mogu donijeti radove u prostorije Udruženja „Damar omladne“, club DOM, Ul. Dr. Džananovića br.20, u terminu od 10,00 do 16,00 sati ili svoje fotografije dostaviti na mail  budipravifrajer@gmail.com.

Ova izložba će biti posvećena njima.

Mi stojimo iza svoje odluke,  jer smo pravi  frajeri i mijenjamo pravila!

Proudly powered by WordPress