Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Doc.dr. Amir Ganić predsjednik OO A-SDA Visoko

asda skupstina 34U prepunoj Sali Gradskog kina Visoko večeras je održana 1. Izvještajno – izborna skupština A-SDA OO Visoko. Na dnevnom redu skupštine se našlo 11 tačaka:

1. Usvajanje poslovnika o radu Skupštine

2. Izbor radnih tijela Skupštine i to:

  1. radnog predsjedništva

b) zapisničara

c) verifikacione komisije

d) izborne komisije

e) ovjerivača zapisnika

3. Izvještaj verifikacione komisije

4. Izvještaj o radu Povjereništva A-SDA Visoko za period januar-maj 2013g.

5. Izbor Predsjednika Općinskog odbora A-SDA

  1. Usvajanje odluke o sastavu Općinskog Izvršnog odbora A-SDA Visoko
  2. Obračanje gostiju
  3. Izbor članova Općinskog Izvršnog odbora A-SDA Visoko
  4. Izvještaj izborne komisije

10. Izbor suda časti                                                                                                                                              

11. Izbor komisije za materijalno-finansijske poslove

Na samom početku je izabrano i radno predsjedništvo skupštine u koje su ušli: Silajdžić Džemail          (predsjednik) te članovi  dipl.ing  Šabanović , dipl.log Mrkalić, dipl.ecc Zečević Irmela i Mehmedagić Amila. Nakon izbora predsjedništva pristupilo se i izboru predsjednika općinskog odbora A-SDA Visoko, a za predsjednika je jednoglasno izabran doc.dr. Amir Ganić, a zamjenik je dipl.pravnik Mirza Bukić. Današnjoj skupštini su prisustvovali i visoki članovi stranke stranke, predvođeni zamjenikom predsjednika Glavnog odbora Nerminom Ogreševićem, koji je također obratio prisutnima u Gradskom kinu. Nakon izbora za predsjednika OO A-SDA Visoko, razgovarali smo sa Amirom Ganićem koji nam je rekao: ”Nemam motiv da radim ovo i uđem u ovu priču, jer nemam nikakav interes od politike, jer sam u životu poprilično situiran. Međutim, postoje neki razlozi koji čovjeka prosto tjeraju da mora nešto da uradi. Ono što bih generalno rekao za ovaj politički momenat, prvenstveno kod nas u Visokom, jeste apsolutni nedostatak političkog morala i političkog digniteta, što me u posljednje vrijeme veoma iziritiralo, posebno od vodećeg političkog estabilišmenta u Visokom, pogotovo sa ovim poznatim vrbovanjima kadrova iz drugih političkih opcija. Mislim da je to nedopustivo i danas oni otimaju politički interes, sutra će vjerovatno vršiti atak i na nešto značajnije i konkretnije. Moj drugi razlog ulaska u politiku jeste jedna vizija BiH, odnosno stvaranje jednog kvalitetnijeg i povoljnijeg ambijenta, ne za mene i moju generaciju, već za našu djecu, za naša buduća pokoljenja. Oni imaju pravo i oni moraju da žive u BiH.”.

Nakon izbora za predsjednika pristupilo se i glasanju za Izvršni odbor, a na spisku se našlo 15 imena:

 1. Porča Saki

2.Ramović Jakub

3.Provalić Ferid

4.Silajdžić Džemail

5.Kurgaš Refik

6.Šabanović Elvedin    

7.Valjevac Mahir

8.Dokso Nihad

9.Mrkalić Samra

10.Suđuka Adem

11.Bečarević Mufid

12.Ahmić Nermin

13.Ohran Eldin

14.Ahmić Minela

15.Fejzić Admir

U sud časti imenovani su dr.vet.med Očuz Muhamed, dipl.prav   Burko Nerma i Ilić Dalibor, a u komisiju za materijalno-finansijske poslove dipl.ecc   Mujezinović Dževad, dipl.ecc   Brešćić Zijad, prof.geografije Hindija Mirzet.

{joomplucat:969 limit=40|columns=4}

Proudly powered by WordPress