Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi Omladinskog kruga MIZ Visoko u humanitarnoj akciji za porodicu Osmanagić

okmizNakon uspješno realiziranog  projekta obilježavanja 2. juna „Dana brige Islamske zajednice o slijepim i slabovidnim licima“, gdje je podjeljeno oko 60 paketa pomoći za najugroženije iz ove kategorije bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, 20 pomagala koja su potrebna slijepim i slabovidnim (bijeli štap, govorni toplomjer, senzor za kipuću vodu, otvarač za konzerve s pritiskom na dugme ) te podjele prigodnih poklona i ostalim članovima Udruženja slijepih i slabovidnih općine Visoko, članovi omladinskog kruga MIZ Visoko na čelu sa hfz. Edinom ef. Bukvom posjetili su porodicu Osmanagić Taiba koja je u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji i kojoj je svaki vid pomoći dobro došao.    

Treba napomenuti da je ovo druga posjeta Omladinskog kruga ovoj porodici i da su im u martu ove godine, uz pomoć Općine Visoko i načelnice Amre Babić, uspjeli obezbjediti drva, odjeću, prehrambenu i novčanu pomoć.

Ovoga puta, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeli smo maloj Šaćiri pokloniti kompjuter i radni stol koji će uveliko pomoći njenom boljem obrazovanju, kao i odjeću i obuću koja joj je bila potrebna, te pomoć njenom ocu u vidu prehrambenih i higijenski potrebština.

Podsjećanja radi, porodica Osmanagić Taiba živi u izuzetno teškim materijalnim uslovima, a nedavna smrt supruge, dodatno im je otežala i onako teške uslove za život.

Otac Taib, koji je već u poznim godinama života ostao je sam sa svojom dvanaestogodišnjom kćerkom i nije u mogućnosti da svojoj kćerki obezbjedi osnovne životne namirnice, a kamo li nešto više.

Ovoj porodici svaka pomoć je dobro došla, bilo novčana ili u vidu osnovnih životnih namirnica.

Molimo svakog ko je u mogućnost pomoći ovoj porodici, prehrambenim artiklima, novčanim prilozima ili na bilo koji drugi način da nas kontaktira putem telefona na broj: 061/792-214

 {joomplucat:987 limit=20|columns=4}
Proudly powered by WordPress