Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fotografija na MMS-u

many man show 1U sklopu  MMS festivala svoje posebno mjesto je dobila i fotografija. Želeći promovisati fotografiju kao jedan od oblika umjetničkog djelovanja MMS team će u periodu od 21. do 23. juna upriličiti:

Izložbu najboljih fotografija u Bosni i Hercegovini 2012. godine.

 Otvaranje izložbe „Fotografija godine u BiH 2012.“ je 21. juna 2013. godine u Zavičajnom Muzeju Visoko u 19h.

Fotografska radionica

Kako bismo mladima dali smjernice kako napraviti dobru fotografiju dana 22. 06. 2013. u 11h bit će organizovane radionice koje će voditi visočki fotografi Tabak Almin i Radan Dragutin. Učesnici će steći osnovna znanja o mogućnostima i prednostima koje pruža fotografija kako bi mogli u budućnosti iskazati svoje talente kao produktivni članovi zajednice. Također, predavači će dati kratke smjernice o fotografisanju za Foto challenge koji se održava nakon radionice.

MMS Foto challenge

Nakon podjele tema i zadataka od strane žirija, učesnici i volonteri imat će 4 sata na raspolaganju kako bi napravili fotografije na zadatu temu na željenoj lokaciji u gradu (moguće je koristiti fotoaparat i mobitel). Za najbolju pristiglu fotografiju obezbjeđena je nagrada i to u iznosu od 100 KM. Dakle, sve što je potrebno jeste ponijeti fotoaparat ili mobilni aparat! Nakon fotografisanja isti dan u periodu od 17 do 18h učesnici i volonteri će predati fotografije žiriju na ocjenjivanje, kako bi se proglasio pobjednik i uručile prigodne nagrade.

Očekujemo da će nakon održavanje ove manifestacije grad dobiti veliki broj mladih ljudi koji će imati osnovno znanje o fotografiji kao jednom od vidova umjetnosti, te da će nastaviti bavljenje fotografijom kao hobijem ili kao profesionalnim pozivom ako im se pruži prilika. Pozivamo sve one koji žele da svoje talente i kreativne sposobnosti predstave javnosti da se prijave na FOTO CHALLENGE, a sve one koji žele da pogledaju izložbu da nam se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovaj veliki događaj. 

Proudly powered by WordPress