Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Turnir u povodu sjećanja na 41 šehida

turnir buzic mahalaOdigrano je prvo kolo 8. Memorijalnog turniru u nogometu koji se odigrava u povodu sjećanja na 41. šehida Džemata Mokronozi  i MZ  Dobrinje. Organizatori ovog turnira su Mjesna zajednica Buzić Mahala,  MZ Dobrinje, Džemat Mokronozi i NK Zmaj – B. Mahala.

Učesnici turnira:

NK Zmaj- B. Mahala, FK Liješeva- Liješeva, OFK Dijamant – Grđevac i NK Kralupi- Kralupi.

Prošlogodišnji pobjednik 7. Memorijalnog turnira je OFK Dijamant- Grđevac. U 15 sati na spomen česmi šehidima proučeni su odlomci Kur'ana  te položeno cvijeće ispred Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ te domaćina organizacije.

Na stadionu NK Zmaj program je počeo u 15 i 30 sati intoniranjem himne BiH da bi potom prigodan program izveli učenici mektebske nastave džemata Mokronozi. Prisutnima se obratio i predsjednik organizacionog odbora Hamzić Husein, a zahvalnice i prigodne poklone za one koji podržavaju ovaj turnir od samog početka 2006. godine uručio je predsjednik Savjeta MZ Senad Feizagić.

Podsječajući na značaj mjeseca juna-jula, koji su u periodu 92. godine imali presudni značaj za budućnost BiH, zaželivši dobru, fer i korektnu igru na turniru općinska načelnica Amra Babić  je proglasila turnir otvorenim.  

Prvi susret odigrali su:  NK Zmaj- NK Kralupi   2:1

Golove su postigli: Zerdo Elmedin (Kralupi), Puščul Elmir 2 (Zmaj)

Drugu polufinalnu utakmicu u 18 sati odigrali su :

 OFK Dijamant : FK Liješeva   5:3

Golove postigli: Porča, Šahinović 2, Galić, Omanović (Dijamant), Nukić 2, Ohran (Liješeva)

Danas (23.6.) za III mjesto u 16 sati igraju:

FK Liješeva – NK Kralupi

Finale u 18 sati

OFK Dijamant – NK Zmaj

(Tekst i foto: Senad Goralija)

{joomplucat:1011 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress