Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nadamo se da ste uživali kao mi – vidimo se sljedeće godine”

mms krajNakon prvog festivala umjetnosti i kreacije Many men show, prije nego smo i vratili prostor KTK hale u prvobitno stanje u kakvom smo je i dobili, odlučili smo se prvo zahvaliti svima onima koji su olakšali, a posebno onima bez kojih teško da bi uopšte mogli napraviti festival.
Nakon što je sinoć završena projekcija dokumentarnog filma «Ja i moj punk», oficijelno smo i zatvorili festival. Kao u svim dobrim filmovima, nebo se otvorilo i kiša je saprala sve naše strahove, ako ih je zadnjeg dana i bilo. Moramo priznati da nismo ni u najoptimističnijim snovima sanjali da će prvi MMS proteći ovako kako je protekao. Ispoštovan je kompletan program bez i jednog naknadnog odustajanja ili otkazivanja, sva udruženja koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja su uradila posao koji je bio dogovoren. S obzirom da je jako teško i skoro nemoguće uvijek ispoštovati ono što se na papiru dogovori, mi smatramo velikim uspjehom to što smo mi taj dogovor ispoštovali i prije svega zahvaljujemo se svim udruženjima: Setup-centar društvenih inicijativa, Damar omladine, Confero-udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti, Doktori i čarobnjaci i BBK Kulin ban 08.
Nakon udruženja dolazi pokrovitelj koji je obezbijedio osnovne uslove za održavanje festivala, a to je Općina Visoko.
Partneri festivala koji su nam nesebićno ustupili svoje resurse su KTK Visoko, Zavičajni Muzej Visoko, Galerija Likum 76 Visoko i KUD Visoko.
I na kraju sponzori koji su učinili festival prijatnijim i uopšte izvodivim: Zlatni sponzor festivala je bio RED BULL, pokrovitelj ljetnog kina PREVENT BH i srebrni sponzor Pizzerija MILANO i NEW GRAD ECOd.o.o..
Zahvaljujemo se sponzorima: Komochem d.o.o., Automatic servis d.o.o. Visoko, DinoTon, Mesna industrija VIMAR Visoko, Asfaltgradnja, PINETO Visoko, Mak Doner i AliM d.o.o.
Pored sponzora festivala tu su bili i medijski partneri kojima se također zahvaljujemo na detaljnom izvještavanju javnosti o dešavanjima na MMS-u:
Radio televizija Visoko, portal Visoko.co.ba, ViPromo.ba, Radioq.ba, ViNet i Magazin plus.
S obzirom da smo već sinoć sami sebi čestitali i zahvalili se više puta, jer smo iznenadili i sami sebe, preostaje nam da se sada na kraju zahvalimo svima koji su pomogli festival na bilo koji način. Sigurno je pomalo zamorno čitati tekst koji u svakoj rečenici ima zahvalnicu, ali ni jedna od tih zahvalnica nije pretjrana jer je zaista iskrena.

Vidimo se sljedeće godine i nadamo se da ste uživali kao i mi.

MMS

Proudly powered by WordPress