Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Večera budala” na 41. teatarskom festivalu BiH “Fedra 2013”

Teatar totalKao i mnogo godina ranije i ovog puta Teatar “Total” iz Visoko najavljuje svoj nastup na 41. teatarskom festivalu Bosne i Herceovine “Fedra 2013” u Bugojnu, koji će trajati od 29. juna do 6. jula. Nakon odlične visočke premijere predstave “Večera budala”, Francisa Vebera, koju je režirao Jesenko Muzaferija, pored mnogih teatarskih grupa iz cijele BiH ova predstava je odabrana da bude učesnica festivala “Fedra 2013”, pa će tako svi posjetioci ovog festivala u nedjelju 30.6. moći pogledati izvedbu Teatra “Total”.
Oni koji odluče da posjete festival “Fedra 2013” imat će priliku da, pored visočkog Teatra “Total”, svakog dana festivala od 20:30 sati u Pozorišnoj sali KSC-a pogledaju još šest predstava drugih pozorišnih grupa iz: Trebinja, Banje Luke, Bugojna, Mrkonjić Grada, Tuzle, Mostara i Orašja, koje je selektor festivala Marko Misirača uvrstio u takmičarski dio.
Kao gosti festivala najavljeni su i članovi Sinjskog pučkog kazališta iz Hrvatske, koji će pred publikom odigrati svoju predstavu “Božićna bajka”, koja je na programu 6. jula, nakon čega je najavljena ceremonija zatvaranja festivala “Fedra 2013” i dodjela nagrada najuspješnijim teatarskim grupama.

 

Proudly powered by WordPress