Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šta je sa ulicom 25. aprila?

ulica rosuljeDeset mjeseci od kako su završeni izbori i gotovo godinu dana od silnih predizbornih kampanja, građani našeg grada još uvijek čekaju na ispunjenje mnogih obećanja koja su data za vrijeme predizborne utrke. Jedni od tih su i građani iz ulice 25. aprila, koji još od augusta prošle godine čekaju da se odavno započeti radovi na sanaciji putne infrastrukture završe. Već gotovo godinu dana ova ulica je još uvijek na samom početku sanacije i ono što je prošla vlast započela, a na što se sadašnja vlast oglušila, izgleda da nikada neće biti dovršeno. Čak i prije početka ove sanacije građani iz ove ulice žalili su se na katastrofalnu situaciju koja je vezana za putnu infrastrukturu, jer ulica nikada nije ni bila sanirana od općinske vlasti, nego su je jednim dijelom sanirali sami mještani zbog lične potrebe. Također, velika krivica je i na preduzećima koja su tokom svih ovih godina konstantno izvršavala radove na provođenju raznoraznih mreža, od gasovoda, telefonskih i vodovodnih linija, do mnogih drugih sanacionih radova, koji su još više upropastili ovu ulicu, koja bi poslije bila prividno zakrpljena do nekog novog iskopavanja i razrušavanja.

I sada, nakon gotovo godinu dana, od kada je skinut stari asfalt i otkako su započeli radovi na sanaciji, koji su prekinuti neposredno po završetku izbora, ulica i dalje stoji onakva kakvom su je ostavili, prekrivena tamponom za asfalt koji samo propada usljed velikih naplavina, kiše i drugih vremenskih nepogoda. Stara vlast je otišla i za sobom ostavila nered, a nova vlast se oglušila na sve tekuće probleme i kako to obično biva ne želi da počisti nered koji im je ostavljen usljed nemara drugih. I tako već dugi niz godina, stari odlaze, novi dolaze, a mi još uvijek čekamo da se neko sjeti i nakon tolikih hvalospjeva koje upućuju sami sebi napokon uradi nešto što je za dobrobit građana ovog grada i što su, na kraju krajeva, dužni da urade jer je riječ o novcu poreskih obveznika koji se troši kojekuda, za ono vrijeme dok ti isti ljudi moraju čekati da im se općinske vlasti smiluju i od njihovog novca naprave ono što su dužni i za što su plaćeni. Mi se samo pitamo da li općinske vlasti zadužene za ova pitanja razmišljaju da li smo mi u mogućnosti da plaćamo sve te troškove koje nam nameću za ništa i da još povrh svega moramo da preklinjemo za ono što je naše.

Hvalospjevi niču na sve strane, vlast se već udomaćila i prošlo je vrijeme u kojem su mogli zavaravati na tome da se još prilagođavaju onom što su zatekli, jer je vidljivo da već poodavno afirmišu svoje kadrove i da su spremni za rad, a onda bi bio red da napokon počnu da rade ono za što ih plaćamo. Napokon je vrijeme da puste neke iluzorne radove koje nam predstavljaju sve ovo vrijeme i da se late posla koji ih očekuje na terenu i da učine one stvari koje im mi poreski obveznici plaćamo, da napokon shvate da pobjedom nisu dokazali da su nadmoćni nego su samo dobili povjerenje od građana, koje je već u nekoj mjeri narušeno i iznevjereno. Nadamo se da će shvatiti ovu kritiku i da neće u narednom periodu ponovo nas dočekati još jedna varka, koje smo dobijali do sada, nego da će stvarno biti završen posao koji se započinje gotovo godinu dana, pa i duže.

Proudly powered by WordPress