Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Šemsudin Mehmedović je jutros u Tužiteljstvu BiH trebao svjedočiti protiv direktora SIPA-e Gorana Zupca”

CoCo ChanellDržavna tužiteljica Vesna Ilić, koja je u 10 sati trebala saslušati Mehmedovića, za njegovo hapšenje saznala iz medija?! Nakon što su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros oko 8.30 sati u Sarajevu uhapsili Šemsudina Mehmedovića, otkriveni su i razlozi zašto je zastupnik SDA u Parlamentu BiH priveden bez naloga Suda i Tužiteljstva BiH.

Iako je Šemsudin Mehmedović već desetak mjeseci pod istragom Tužiteljstva BiH, zbog sumnje da je odgovoran za ratne zločine nad srpskim civilima u općini Tešanj, odvjetnik Nermin Vila, koji zajedno sa Senkom Nožicom zastupa Mehmedovića, tvrdi da je hapšenje izvedeno dva sata prije nego što je njegov branjenik trebao svjedočiti u Tužiteljstvu BiH.

Mehmedović je, naime, u 10 sati trebao biti saslušan kao svjedok, po kaznenoj prijavi koju je ranije podnio protiv direktora SIPA-e Gorana Zupca, zbog sumnje da je 1992. na Ilidži ubio jednog Bošnjaka. Znakovito je, također, da je državna tužiteljica Vesna Ilić, koja je jutros trebala saslušati Šemsudina Mehmedovića, za njegovo hapšenje saznala iz medija?! 

Slobodna Bosna/Visoko.co.ba

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress