Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fuad Šečerović nakon silnih laži lokalnih političara iseljava svoje eksponate iz kabineta broj 10

fudo1Dugo je trajala priča o famoznom kabinetu broj 10 u MSŠ “Hazim Šabanović” koji je koristio profesor Fuad Šečerović za svoje vannastavne aktivnosti i sve ono čime se ovaj uvaženi profesor bavi i što zaista ima značajnu kulturnu vrijednost. Priča je počela još u ratnom vremenu, imala je usmene i pismene garancije tadašnjeg načelnika Visokog Kenana Jusufbašića pa čak i komandnog kadra AR BiH. Međutim, poslije rata profesor Šečerović nikada nije uspio taj kabinet dovesti u namjenu za koju mu je i bio potreban. Nakon toga su uslijedile nesuglasice sa menagmentom škole i tako je ostalo sve dok profesor Šećerović i zvanično prije nekoliko mjeseci nije penzionisan.

Ispred MSŠ “Hazim Šabanović” sasvim slučajno sreli smo Fuada Šečerovića prije dva dana. Pomalo tužan i rezigniran, razočaran u one koji su ga lagali i slagali sve ovo vrijeme da će mu pomoći oko kvalitetnog zbrinjavanja njegovih eksponata on trenutno intezivno radi na prebacivanju stvari iz kabineta broj 10 na novu lokaciju, tačnije u naselje Rosulje gdje je započeo sa izgradnjom male galerije u koju ima namjeru da izloži svoje radove. 

Da ima pameti i kulturne svijesti u ovom Visokom, kao što je očito nema, neko nadležan bi se pobrinuo i ako ništa obavio razgovor sa Fuadom Šečerovićem sa ciljem zbrinjavanja njegovih eksponata koji zasigurno imaju određenu kulturnu vrijednost.

Možda se pred Opće izbore pojavi i neko takav u pokušaju manipulisanja i jeftinog političkog poentiranja.fudo2fudo3fudo4fudo5fudo6fudo7fudo8fudo9fudo10fudo11fudo12fudo13fudo14fudo15fudo 16fudo17

Proudly powered by WordPress