Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ni pet mjeseci nakon što su osvojili novčane nagrade na takmičenju iz matematike učenici nisu dobili obećane nagrade

takmicenje-iz-matematikeU martu mjesecu ove godine, tačnije 23.03., održano je Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola u Visokom. Prema ranije utvrđenom pravilniku Pedagoškog zavoda ZDK predviđene su bile i novčane nagrade za one koji ostvare najbolje rezultate. Nagrade u iznosu od 60KM (treće mjesto), 90KM (drugo mjesto) i 120KM (prvo mjesto) bile su predviđene za sva četiri razreda, a iste su obećane od strane Pedagoškog zavoda ZDK. 

Međutim, ni pet mjeseci nakon održanog takmičenja kako saznajemo učenici koji su ostvarili najbolje rezultate nisu dobili svoje zaslužene i obećane nagrade. Princip preuzimanja nagrade je bio putem računa koji su učenici uredno dostavili, ali bez obzira do danas na njihovim računima se nije našla obećana stimulacija za iskazano znanje.

Sramota za Pedagoški zavod ZDK koji na ovaj način učenicima koji sutra treba da upisuju fakultete i budu nosioci ovog društva šalje negativnu i lošu poruku i na samom startu ih uči onome kakav ne treba biti.

Proudly powered by WordPress