Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posjeta privrednika iz Turske

posjeta.privrednika.inegolU Općini Visoko, upriličen je prijem delegacije turskih privrednika predvođenih Načelnikom općine Inegol Alinur Aktaşom. Tursku delegaciju su sačinjavali privrednici iz oblasti proizvodnje tekstila, namještaja, prehrambene proizvodnje kao i iz energetskog sektora.

Uvodnu riječ na sastanku dala je Općinska načelnica Amra Babić, koja je upoznala goste o saradnji Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) sa Općinom Visoko na projektu izgradnje ambulante porodične medicine u Moštru kao i o saradnji s bratskom općinom Altindag. Također, u svom uvodnom govoru Općinska načelnica Amra Babić je prezentirala općinu Visoko u administrativnom, historijskom i kulturnom aspektu.

Tokom sastanka, upriličena je i prezentacija privrede na području općine Visoko, kao i slobodnih radnih kapaciteta u tekstilnoj, kožarskoj i trgovinskoj djelatnosti.

Nakon završetka prezentacije općine Visoko i njenih kapaciteta, uslijedilo je obraćanje Načelnika općine Inegol Alinur Aktaşa i prisutnih privrednika iz Turske, koji su se željeli informisati o načinima ulaganja, procesima postupka registracije stranog kapitala kao i poreskim i drugim obavezama koji se nameću prilikom potencijalnog investiranja u privredu.

Tokom radnog sastanka, Općinska načelnica Amra Babić iskazala je zadovoljstvo posjetom turskih privrednika i izrazila želju da se historijske i kulturne veze sa Turskom dodatno ojačaju ekonomskim vezama.

Proudly powered by WordPress