Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podjela paketa u završnoj fazi

miz humanitarna akcijaOmladinski krug Medžlisa islamske zajednice Visoko je ovog ramazana proveo humanitarnu akciju „Ramazanska solidarnost“, a koja je za cilj imala da se pomognu socijalno najugroženijim stanovnicima naše općine.

Polovinom ramazana počela je podjela prikupljenih namirnica i do sada je podijeljeno preko 200 paketa pomoći.

Budući da su naši građan, ali i pravni subjekti, i nakon formalnog završetka humanitarne akcije (23.07.2013.), nastavili donirati namirnice i osnovne životne potrebštine, podjela paketa se morala prolongirati do kraja ramazana.

Sinoćnjim pakovanjem posljednjih zaliha namirnica stiglo se do završne faze ove akcije, te će se sutra i prekosutra (05. i 06.08.2013.) podijeliti i posljednja količina paketa.

Ovim smo stigli do količine od cca 300 podijeljenih paketa pomoći, te ističemo svoje veliko zadovoljstvo uspjehom ove humanitarne akcija.

U narednim danima Omladinski krug MIZ Visoko će u saradnji sa firomom Prevent d.o.o Visoko posjetiti članove udruženja slijepih i slabovidnih lica općine Visoko te uručiti pakete pomoći članovima ovog udruženja.

Omladinski krug se još jednom zahvaljuje našim građanima i privrednim subjektima koji su svojim donacijama doprinijeli uspjehu ove humanitarne akcije.

Proudly powered by WordPress