Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi pozitivan primjer i brza reakcija vlasti nakon našeg pisanja

novi asfalt 1Suprotno pozivima na javni prezir i javni linč po uzoru na Hitlerovu i Gebelsovu Njemačku i vojsku Radovana Karadžića i Ratka Mladića u Srebrenici od strane nekih, po vlastitom ubjeđenju, političara u Visokom, a koji se mogu objasniti isključivo nekom medicinskom dijagnozom, odnosno upotrebom loših psihoaktivnih supstanci što zahtjeva promjenu dilera ili prestanak konzumiranja istih, izvršna vlast u Visokom djeluje politički puno zrelije. U vezi sa ovim prvim spomenutim, ne bi bilo loše organizovati da svi koji se bave politikom u Visokom uključujući i sve novinare i one koji misle da to jesu, podvrgnemo narko testu u Domu zdravlja Visoko, dok još nisu smijenili “nepodobnu” direktoricu, nakon čega možemo sumnjati u istinitost dobijenih nalaza. Nasuprot ove nestašne i pohlepne vlasti iz sjene koja se pokušava nametnuti i biti faktor odlučivanja, ona stvarna izvršna vlast u Visokom na čelu sa načelnicom Amrom Babić iznova nas je pozitivno iznenadila. Najnoviji primjer je reakcija na naše pisanje i ukazivanje na loše i alarmantno stanje na rukometnom igralištu stadiona Luke.

“Zapušteni “Asfalt” još jedan dokaz nefunkcionalnosti provedbe donesenih odluka.” bio je naslov našeg teksta objavljenog 24.07. uz nekoliko slika koje ilustruju svu neodgovornost prema građanima/biračima. Međutim, sa današnjim danom stvari su se radikalno izmijenile.

Do danas kroz popularni “Asfalt” se moralo prolaziti isključivo pod abdestom i tom prilikom je bilo poželjno i nešto proučiti da se ne bi ograisalo, ali prilikom posjete stadionu danas zabilježili smo potpuno dragačiji ambijent i situaciju.

Iako je izdata fetva protiv Visoko.co.ba i iako smo tretirani kao “Satanski stihovi” Salmana Ruždija od samoprozvanih spasilaca Visokog sa najmanjim brojem dobijenih glasova ikad na lokalnim izborima, ipak u oblasti javne kritike i obnašanja javnih funkcija, prava i obaveza onih koji primaju plate s budžeta funkcionišemo odlično. Ovo je sedmi primjer u kojem na naša medijska ukazivanja na neke loše stvari u Visokom vlast djeluje i u najbržem mogućem roku rješava probleme.

Još jedan primjer za rubriku “Pozitivno Visoko”, čestitke za nadležnu službu i onoga ko je zaslužan za pristojniji izgled popularnog “Asfalta” na kojem su odrasle generacije Visočana.

(Foto: Enis Litrić)

novi asfalt 2novi asfalt 3novi asfalt 4novi asfalt 5novi asfalt 6novi asfalt 7

Proudly powered by WordPress