Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana deveta po redu manifestacija “Da se ne zaboravi”

mzradovljeU toku vikenda 24/25 08.2013. godine Savjet MZ Radovlje uspješno je realizovao još jednu, devetu po redu manifestaciju „Da se ne zaboravi“ posvećenu sjećanju na šehide, one koji svoje živote dadoše za odbranu BiH.

U sklopu ove manifestacije upriličeno je sportsko druženje većeg broja omladine kroz odigravanje turnira u malom nogometu, trčanju na 100 i 200 metara, skok u dalj i gađanje vazdušnom puškom.

Pobjednici u malom fudbalu za juniore su ekipa „Braća po krvi“ koji su u finalu pobijedili ekipu  NK „Napredak“, a kod seniora u finalnom susretu bolja je bila ekipa „Maurovići“ koja je savladala ekipu „Kalići“.

Jako dobre rezultate u trčanju na 100 i 200 metar pokazao je Armin Nukić, ali i u kategoriji djevojaka pokazalo se da ima jako perspektivnih takmičarki koje bi uz malo više treninga pod stručnim nadzorom mogle postići zavidne rezultate. Prvo mjesto osvojila je Berhamović Adna.

Posebno interesovanje prisutnih izazvalo je gađanje vazdušnom puškom koju je omogućio streljački klub „Visoko“ sa prof. Šahinović Nijazom na čelu. Najbolje rezultate postigao je Mugdim Mihaljević, a drugoplasirani je Fahrudin Bećirović.

U skoku u dalj posebnu pozornost privukla je Berhamović Mubera osvojivši prvo mjesto u konkurenciji juniorki.

U taku otvaranja ove manifestacije uz bogat kulturno- zabavni program prisutnim se obratio predsjednik Savjeta MZ, a 9. manifestaciju i sjećanje na šehide MZ otvorila je općinska načelnica Amra Babić.

(Autor teksta: Senad Goralija)

       

Proudly powered by WordPress