Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Merak.ba u posjeti Damaru omladine i Visokom

merak.baUdruženje “Damar omladine” je u ponedjeljak, 26.08.2013. godine u Visokom ugostilo članove redakcije online magazina merak.ba koji su ujedno i članovi Udruženja INPUT iz Zenice. Članovi ekipe merak.ba su posjetili prostorije Udruženja „Damar omladine“, što je bila prilika za druženje mladih kao i razmjenu iskustava u radu i projektima te je dogovorena buduća saradnja ovih udruženja.

 Nakon ugodnog druženja uz kafu, članovi online magazina merak.ba su posjetili i dio manifestacije Visočko ljeto, odnosno događaje predviđene programom za 26.08.2013. Prijatelji “Damara omladine” iz Zenice su uživali u promociji zbornika „Omer Pobrić – baštovan sevdalinke“, zatim u posjeti Zavičajnom muzeju i izložbi starih zanata. Također članovi merak.ba su imali priliku pogledati aktivnosti Vijeća mladih općine Visoko, odnosno flash mob, te za kraj uživati uz prelijepe zvukove sevdalinke koncertom „Bez sevdaha Bosne nije“ Omladinskog ansambla Tešanj.

Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje članovima online magazina merak.ba na posjeti udruženju i našem gradu, kao i ugodnom druženju, te u budućnosti svakako očekujemo nastavak uspješne saradnje.

Proudly powered by WordPress