Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Omladinac pokrenuo školu fudbala pod nazivom “BH Spurs”

nk omladinac bh spursNK Omladinac Porječani, je u saradnji sa stručnim savjetnicima, te na nagovor nekolicine menađera pokrenuo projekt razvoja mladih fudbalera i pokrenuo školu fudbala po uzoru na sve velike svjetske klubove čije ime je “BH Spurs”. Ovi dječaci će imati šansu da iskažu svoje znanje, talenat i potencijal da na najbolji mogući način iskoriste ukazanu priliku. Ovaj klub mladih igrača, godišta između 2000. i 2006. godine, formiran je 31. marta 2013. godine, na čelu sa 25-godišnjim trenerom Tarikom Agićem.

“Trenutno okupljamo 28 članova u dvije kategorije, pretpionira i pjetlići. Do sada smo odigrali 16 utakmica, od kojih smo 9 pobijedili i doživjeli 7 poraza i što smatramo dobrim rezultatom za početak rada ovog kluba. Najvažnije utakmice bit će odigrane u Sarajevu od 7. septembra, kada počinje liga KS. U ovom rangu takmičenja igrat ćemo sa klubovima: Željezničar, Sarajevo 3, Famos, Betacllub, Young Boys, Sarajevo 2 i Unis. Učestvovat ćemo također i na tradicionalnom Bajramskom turniru u organizaciji FK Vrbanjuša”, istakao je za naš portal Tarik Agić.

bh spurs 1

Na kraju Upravni odbor NK Omladinac te stručni štab na čelu kojeg je trener i koordinator škole fudbala Tarik Agić i njegov saradnik Tarik Genjac se zahvaljuje svim prijateljima i navijačima našeg kluba koji su podržali i pomažu ovaj projekt. 

bhspurs 2

 

Proudly powered by WordPress