Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BiH – Holandija 3:2 (1:1)

KSC“Mladost“, Visoko. Gledalaca: 1000. Sudije: Karel Henych, Cerny Ondrej, Jan Kresta (svi Češka). Strijelci: 0:1 El Morabiti (10), 1:1 Mulahmetović (12 ), 2:1 Radmilović (33), 2:2 Darri (38), 3:2 Lalić  (39).

Malonogometna reprezentacija BiH.jpgBiH: Omerbegović, Šunjić, Matan, Mulahmetović, Radmilović, Lalić, Novoselac, Bevanda, Novoselac S., Ramić, Kahvedžić, Galić, Aladžić, Pantić. Selektor: Boro Matan

HOLANDIJA: Grimmelius, Saadouni, El Ghannouti, Hulshorst, Allousch, Makhouki, Zouthane, El Morabiti, El Allouchi, Attaibi, Darri, Van Maasbommel. Selektor: Marcel Loosveld.

Malonogometna reprezentacija BiH, uspjela je ostvariti pobjedu protiv Holandije u prvoj utakmici baraža za odlazak na EP, ali je pitanje da li će to biti dovoljno za revanš koji se za sedam dana igra u Almereu. Naši malonogometaši su dobro počeli meč i imali dominaciju, ali je u 10. minuti uslijedio hladan tuš i gosti iz jednog kontranapada dolaze u vodstvo. Srećom, BiH se vrlo brzo vraća i Mulahmetović pogađa iz slobodnog udarca za poravnanje u 12. minuti i to je ujedno bio peti timski prekršaj Holanđana, međutim, naši to nisu iskoristili do kraja poluvremena, kako bi zaradili kazneni udarac. Drugo poluvrijeme počinje u sporijem ritmu i u prvih desetak minuta nema većih uzbuđenja, a onda kreće luda završnica. Sedam minuta prije kraja, sreća za BiH. Radmilović šutira, lopta pogađa jednog protivničkog igrača i završava u mreži za preokret naše selekcije. Gosti tada preuzimaju inicijativu i prijete, a do poravnanja dolaze dvije minute prije kraja, nakon velike greške u odbrani selekcije BiH. I kada se činilo da će naši „hakleri“ bez prednosti na revanš, ukazao se kapiten Alen Lalić koji pogađa za 3:2 i veliko slavlje na tribinama.

{joomplucat:1092 limit=27|columns=4}

Proudly powered by WordPress