Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Trening za socijalne radnike

sacir celebicDruštvo socijalnih radnika Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, organizovali su danas u Zenici trening za socijalne radnike iz općina ZDK-a, Srednjebosanskog i Livanjskog kantona.

Svim učesnicima dobrodošlicu je poželio Sead Brljevac, predsjednik Društva socijalnih radnika ZDK, koji je obavio i kratku prezentaciju Analize stanja socijalne zaštite na području ovog kantona. Trening je bio prilika za razmjenu iskustava o stručnim aspektima pružanja usluga u institucijama socijalne zaštite, s posebnim osvrtom na izradu socijalne anamneze i rad sa maloljetnicima. 

O temama „Uloga i značaj socijalne anamneze“,odnosno „Prestupničko ponašanje-realnost i izazovi savremenog društva“,govorio je Mirnes Telalović,dok je o „Stresu i nošenju sa stresom na poslu“ izlagao Sedin Habibović, obojica iz kantonalnog Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti. Misija OSCE-a u BiH podržava institucije socijalne zaštite u BiH u nastojanju da unaprijede sistem socijalne zaštite u svojim općinama, razmjene iskustva i time doprinesu boljoj raspodjeli socijalne pomoći onim građanima BiH kojima je ta pomoć najpotrebnija. 

RTV Zenica/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress