Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vispakov Stampi podržao „Juventa fest 2013.“

Stampi na Juventa festu 2013Vispakov Stampi podržao je Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva, koji je održan od 17. do 21. septembra u Sarajevu.

„Stampi je svugdje gdje se okupljaju mladi kako bi se družili, obrazovali i natjecali u kulturnom stvaralaštvu. Podjelom Stampi bloka i kremnih namaza dali smo svoj doprinos postizanju osnovnog cilja Festivala, a to je edukacija srednjoškolaca iz oblasti teatarske umjetnosti. Čestitke organizatorima, kojima je pošlo za rukom da okupe mlade koji se bave teatrom iz zemlje, regiona i svijeta, omogućivši im pri tom da se upoznaju, druže, sarađuju i razmijene svoja iskustva“, riječi su rukovodioca marketinga i prodaje Vispaka Armina Hodžića.

Internacionalna priroda festivala podrazumijeva zbližavanje svih mladih iz regiona i šire te na taj način stvara bolje uslove za njihovo upoznavanje, međusobno razumijevanje i zajedništvo ka istom cilju – osvajanju zdravih, zrelih i funkcionalnih puteva odrastanja u svijet odraslih, kaže se između ostalog u info materijalu Festivala.

Ideja je zasnovana na dosadašnjem radu glumice Jasne Diklić sa srednjoškolcima u Poetskom teatru mladih ‘Juventa’, u okviru Centra za kulturu ‘Sarajevo’ i rada glumca Damira Kusture sa mladima u dramskim radionicama Multimedijalnog projekta u Centru za mlade na Gorici. 

Proudly powered by WordPress