Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Adi Džafić strijelac u pobjedi FK MAS Taborskog od 2:0 nad Usti nad Lebom

adi dzafic postize gol1Visočki fudbaler na privremenom radu u Češkoj, Adnan Džafić, u velikom stilu vratio se na teren. U desetom kolu Druge lige ove zemlje ekipa FK MAS Taborsko za koju nastupa ovaj bivši igrač NK Bosna na svom terenu u derbi susretu dočekala je ekipu Usti nad Labem. Bio je to susret trećeplasirane i četveroplasirane ekipe na tabeli. Domaći su bili bolje i zabilježili pobjedu od 2:0, a strijelac drugog gola za Taborsko bio je upravo Adnan Džafić.

– “Bio je ovo povratak kakav sam samo mogao sanjati. Nakon povrede zbog koje sam 20 dana bio van terena, trener mi je ukazao povjerenje zadnjih deset minuta utakmice. Samo što sam ušao u igru u 81. minuti iz prve ozbiljne akcije koju smo napravili u 88. minuti postigao sam pogodak i potvrdio našu pobjedu nad direktnim rivalom za sami vrh tabele. Ovaj pogodak mi je tim prije draži jer je na tribinama bio i moj otac, pa je tako slavlje bilo upotpunjeno – rekao je za naš portal odmah nakon utakmice Adnan Adi Džafić.

Nakon ove pobjede i nakon deset odigranih kola ekipa FK MAS Taborsko nalazi se na trećoj poziciji sa osvojenih 18 bodova uz učinak od pet pobjeda, tri neriješene utakmice i samo dva poraza. Trenutno prvoplasirana ekipa Hradec Kralove ima 22 boda, dok je drugoplasirana ekipa Karvina za koju nastupa još jedan BH internacionalac i bivši reprezentativac Admir Vladavić koji je također bio strijelac jedinog gola za Karvinu u utakmici protiv Zlina. Ekipa Slovan Varnsdorf, Denisa Cane, također bivšeg igrača NK Bosna nalazi se na desetom mjestu sa 15 osvojenih bodova nakon pobjede u ovom kolu od 1:0 protiv ekipe FC Vlasima.

Proudly powered by WordPress