Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub “Bosna” nastavio šampionski pohod

1157444 559174444119797 1225312198 n visoko.co.baU subotu 28.09.2013. god. u Hadžićima održano je međunarodno prvenstvo pod nazivom “PRIJATELJI HADŽIĆA 2013”. Na ovom međunarodnom prvenstvu uzelo je učešće 24 kluba iz tri države (HR,SRB i BiH), sa oko 300 takmičara. Taekwondo klub BOSNA Visoko i ove godine je branio titulu prvaka ovog turnira treću godinu zaredom. Taekwondo klub BOSNA Visoko je na ovom takmićenju nastupio sa podmlađenom ekipom za koju je nastupio 61 takmičar, u svim kategorijama: (Mlađi kadeti/kadetkinje, stariji kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke).

Takmičarski tim i ovog puta je ostvario odlične rezultate osvojivši 52 medalje: 10 zlatnih, 17 srebrenih i 25 bronzanih, te 5 pehara za ekipne plasmane po kategorijama. Kao što se je i očekivalo Bosna je i na ovom takmičenju opravdala status favorita osvojivši sva prva ekipna mjesta u svim kategorijama. Samim tim Taekwondo klub BOSNA Visoko je po treći put bila apsolutni pobjednik ovog turnira. Posebna radost za naš klub je ta što je podmlađena ekipa ostvarila ovaj rezultat i zadržala titulu ekipnog Međunarodnog prvaka.

U ovoj godini, Taekwondo klubu BOSNA Visoko je ovo šesto takmičenje zaredom, na kojem osvaja prvo ekipno mjesto bez poraza.

1. KUP BiH Vogošća -1 mjesto ekipno

Tomislav OPEN, Tomislavgrad – 1 mjesto ekipno

Federalno prvenstvo BiH, Kakanj – 1 mjesto ekipno

Fojnica OPEN , Fojnica – 1 mjesto ekipno

Bugojno – 1 mjesto ekipno

Prijatelji Hadžića, Hadžiči – 1 mjesto ekipno

Svi ovi rezultati govore da se radi o najuspješnijem kolektivu taekwondoa u BiH i šire. Naredne aktivnosti kluba su: Livno OPEN, Croatia OPEN (A turnir), Mostar OPEN i Državno prvenstvo BiH u TKD, koje će biti održano u KSC „MLADOST“ Visoko 30.11.2013. godine. U sklopu ovog prvenstva će Ginisov rekorder Masters Muhamed Kahrimanović obarati jedan od Ginisovih rekorda u razbijanju tvrdih predmeta. Za ostvarivanje ovih rezultata zaslužan je naš generalni sponzor OVAKO i sponzor kluba u ovoj godini BH TELEKOM koji su omogućili kvalitetne pripreme i odlazak na takmičenja.

UPRAVA i predsjednik kluba BOSNA Visoko, glavni trener EDIN KAJEVIĆ

Proudly powered by WordPress