Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sastanak u MUP-u

MUP ZDKU prostorijama Uprave policije MUP-a Ze-do kantona, održan je sastanak sa komandirima policijskih stanica na području MUP-a ZDK-a. Sastanak je otvorio i vodio policijski komesar Fahrudin Bečirović, kojom prilikom je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, u okviru prve tačke dnevnog reda vršena analiza rezultata ostvarenih po Akcionom planu Uprave policije za 2013. godinu.
U okviru druge tačke dnevnog reda je vršena analiza rada saobraćajnih i pozornih policijskih patrola, gdje su nakon izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata doneseni određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati sa ciljem povećanja efikasnosti i profesionalizma u radu policijskih patrola, sa posebnim akcentom na vršenje stalnih kontrola i nadzora nad radom istih.
 
U drugom dijelu radnog sastanka, u okviru treće tačke dnevnog reda, razgovarano je o načinu i dinamici svih aktivnosti koje se poduzimaju na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, kao i aktivnosti na obezbjeđenju nastupajućeg vjerskog praznika Kurban-bajrama.  
Proudly powered by WordPress