Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcija na saopćenje OO S BiH Visoko povodom ankete na portalu Visoko.co.ba

pihljo1U saopćenju OO S BiH Visoko objavljenog 23. Oktobra 2013. godine a vezano za rekacije povodom postavljanja ankete na portalu visoko.co.ba, moje ime je pominjano u negativnom kontekstu te stoga, nerado, imam za potrebu da postavim nekoliko pitanja i činjenica za rad pomenute stranke:

– Koja je to politička forma i logika da stranka uvodi Povjerenstvo i postavlja starog-novog predsjednika općinske organizacije. 

– Da bi čitaoci portala visoko.co.ba imali potpunu sliku, vezano za farsu: ko je predsjednik, zašto Povjerenstvo, ko je i zašto otišao, koga su izbacili iz stranke mogu pogledati video zapise u prilogu ovog teksta.

 http://www.youtube.com/watch?v=lGL-Fpt7RJI

 http://www.youtube.com/watch?v=alsJB1QGriI

Umjesto što se bavite imenom Halima Pihljaka predlažem da sebi i visočkoj javnosti odgovorite na sljedeća pitanja:

– Zašto vaš lokalni lider (predsjednik) ne podnese izvještaj kako i u koje svrhe je trošen novac poreznih obveznika, namijenjen za finansiranje političkih subjekata u Visokom? (Možda da potražite stručnu pomoć od finansijske policije)

– Zašto, mnogi mediji i nevladine organizacije, vašem lideru, Vahidu Heći, stavlja na teret mnoge nećasne i nezakonite radnje tokom obavljanja dužnosti na svim nivoima vlasti i zašto ih argumentoavno ne demantujete?

 – Zašto na posljednjim lokalnim izborima 2012. godine ste zabilježili drastičan pad, a Vaš kandidat za načelnika završio na predposljednjem mjestu?

Ukoliko i dalje budete narušavali moju političku apstinenciju bit ću prisiljen da na navedena pitanja javno odgovorim u ime vas.

Halim Pihljak

Proudly powered by WordPress