Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočanin Tarik Hodžić režirao novi spot za Al Dina

al dinoPrije dvadesetak dana u Visokom ekipa okupljena oko režisera Tarika Hodžića snimala je spot za najnoviju pjesmu Al Sina pod nazivom “Umorni boem” što je ujedno i najavni singl za novi album. Na ovaj način nastavljena je odlična saradnja između Hodžića i Al Dina tako da je “Umorni boem” već treća pjesma ovog autora za koju video radi upravo naš sugrađanin.

“Želja mi je bila da uhvatim atmosferu bosanske kafane, ali smimljenu u stilu film noira. Mislim da niko nije do sada uradio spot na taj način. Na prvo slušanje pjesme muzika me podsjetila na pokojnog Tomu Zdravkovića. Želio sam realizam ovaj put i pokušao sam izbjeći sve moguće stereotipe koji se danas koriste u spotovima. Interesantno je recimo da nema ženskih likova (sem na fotografiji) koji se vide direktno, osim što su žene vezane za svakog aktera. Želja mi je bila da dočaram, dok se slušaju riječi pjesme, svaki akter proživljava neku svoju bolnu priču. Na neki način ovo je spot stanja. Svi u kafani su boemi, svi su umorni, sve je mračno, zadimljeno, boemski. Većina aktera koji se pojavljuju su Visočani i samo je jedan čovjek iz Sarajeva to je Mirso kaskader koga smo mnoštvo puta gledali u domaćim filmovima. Što se tiče samog snimanja ovo bilo jedno od najneobičnijih. Radio sam sa manjom ekipom, ali relativno brzo smo snimili sve. Nije bilo puno dublova, a sa druge strane imali smo opuštenu i relaksirajuću atmosferu.”

Zanimalo nas je i kako su se visočki glumci u spotu snašli u novim ulogama?

“Što se tiče Visočana mogu reći da su svi koje vidite u spotu rođeni glumci. Bilo je dovoljno samo na početku da objasnim šta treba da snimamo i svi su cijelo vrijeme sve radili kako treba. Sjećam se da mi je neko od njih ušsali odmah rekao samo ti upali kameru i snimaj. U svakom slučaju jedno lijepo iskustvo.”

{youtube}5kyVyO_M-Q4{/youtube}

http://www.youtube.com/watch?v=5kyVyO_M-Q4

 
 
Proudly powered by WordPress