Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Ples budućnosti”

mladi volonteriU sklopu svojih aktivnosti Udruženje “Mladi volonteri” koordinira dva treninga neformalne edukacije koje finansira Evropska Komisija iz Brisela, a čiji je osnovni cilj povezivanje mladih ljudi iz zemalja Evrope sa ljudima iz Bosne i Hercegovine.
Koristeći ples kao instrument, ostvarit će se buduća saradnja i povezivanje 55 mladih osoba iz zemalja Evrope sa mladim ljudim iz Bosne i Hercegovine.

Prvi trening koji nosi naziv “ Ples budućnosti” za cilj ima da ljude nauče kako koristiti ples, kao angažirani vid umjetnosti, u borbi protiv sve većeg siromaštva i diskriminacije na prostoru čitave Evrope pa samim tim i Bosne i Hercegovine.
Drugi trening pod nazivom “Građani Evrope u pokretu” omogućit će buduće povezivanje 45 mladih ljudi, kao i organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegoine sa ljudima i organizacijama iz Evrope.

Potrebno je naglasiti da na ova dva projekta učestvuje 90 mladih iz 13 zemalja Evrope, koji su smješteni u Sarajevu u Hotelu BM na stupu te da projektne aktivnosti teku od 01. novembra i trajat će do 09. novembra. 2013 godine.
Nocios projekta je Udruženju “Univerzum” iz Visokog, dok je koordinator i implementator samih projekatnih aktivnosti Udruženje “Mladi volonteri” iz Visokog.

Iskreno se nadamo da će u budućnosti biti mnogo više ovakvih projekata te da će nadležni prepoznati značaj ovakih aktivnosti za čitavu zajednicu.

Predsjednik udruženja:
Belmin Debelac
M.

Proudly powered by WordPress