Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDP odgovara na saopćenje SDA o tome kako nisu dorasli izazovima

sdp-logo-final-crveniZabrinutost SDA za stanje u ZDK i nezadovoljstvo radom Vlade ovog kantona prvenstveno je dirljiva sa aspekta pranja ruku od svega onoga što je ista ova stranka činila proteklih 20 godina.

Držanje lekcija i izražavanje nezadovoljstva što Vlada kantona ne sarađuje s opozicijom u najmanju ruku je neodgovorno od strane iste opozicije koja je zauzela položaj u zasjedi iz koje samo čeka poteze kojima, kakvi god bili, treba odgovoriti politikantstvom i udarcima ispod pojasa.

Predsjednik kluba zastupnika u kantonalnoj skupštini, gospodin Plančić govori o nezaposlenosti koja se po njemu desila posljednjih 130 dana, a ni jednom rječju ne sugeriše kako je prevladati. Kako onda govoriti o dobrim namjerama opozicije i željama za saradnjom.

S druge strane, ali u istom pravcu, zastupnik SDA u Skupštini ZDK dr Ibrahim Šišić, zaboravljajući da je do nedavno bio na čelnoj funkciji Kantonalne bolnice Zenica, osipa paljbu po dubiozi ove ustanove i upozorava da ne postoji nikakva strategija za izlaz iz ove situacije, odnosno da ne postoje mjere prilagođavanja postojećem stanju.  Dobro bi bilo da se gospodin Šišić pozabavio i vlastitim učinkom u rješavanju, kako on kaže „nagomilanih problema“ koje nikako ne želi da rješava nego još više pooštrava stalnim, najčešće tendencioznim pitanjima na koje zna odgovore.

Bez namjere da se polemizira sa  Strankom demokratske akcije koja, po običaju, zna sve o svemu najbolje i ima rješenja za sve probleme, ali samo sada u opoziciji, iz Socijaldemokratske partije naglašavamo da su dobrodošli svi oni koji žele pomoći u pronalaženju izlaza iz krize koja nije tipična samo za Zeničko-dobojski kanton. Oni koji ne pomažu neka barem ne odmažu.

Proudly powered by WordPress