Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zdenko Antović – Senad Skopljak 24:24

dzango vogoscaNakon što je sarajevska Bosna u 1. kolu uspjela izvući remi protiv Čelika u Areni (30:30), večeras je to u 8. kolu Premijer lige BiH uspjelo i Vogošći, koja je imala i zadnji napad za pobjedu.

Susret je završio rezultatom 24:24 (13:11), a najefikasniji u redovima gostiju bili su Zeničani Emir Šahinović i Edin Bajramović, koji su postigli po 6 golova. Odličan je bio i golman Edin Tatar, koji je sakupio 20 odbrana, od kojih i tri sedmerca.

Kod domaćih, kod kojih se osjetio umor zbog netreniranja nekoliko igrača i trenera Zdenka Antovića zbog finansijskih problema, najefikasniji je bio Mirza Hurem sa 6 golova.

Susret je obilježio i nemio događaj u 22. minuti, kada je neko od gostujućih igrača udario šakom u nos upravo Hurema, koji je ostao nepomično ležati na parketu, te su mu pritrčali saigarči i medicinsko osoblje kako bi mu izvukli jezik i spriječili gušenje.

Nakon ukazane pomoći Hurem je napustio dvoranu, ali se vratio nakon pauze za poluvreme i sjeo na klupu, da bi, čak, i pored slomljenog nosa, od 45. minute zaigrao i pokušao pomoći saigarčima da ostvare pobjedu i ostanu u trci sa sarajevskom Bosnom za čelnu poziciju.

Sudije Predrag Dejanović i Elvis Marčetić iz Prijedora, a izgleda ni delegat Pero Marić iz Mostara, nisu vidjeli koji je igrač gostiju udario Hurema,  iako se sve zbilo na centru, dok su domaći išli u kontra napad, pa su gosti ostali bez bilo kakve kazne za pomenuti prekršaj. Hurem nam je, nakon utakmice, kazao da je ga je udario Šahinović.

Proudly powered by WordPress