Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ukoliko nastavite sa ovakvim testiranjem izvorišta Vrutak uskoro ćemo u Visokom morati na Potinu vodu k'o u ratu

vrutak1Priča o visočkoj vodi i dijelovima općine koji nikako nemaju pitke vode u domaćinstvima svakim danom je sve interesantnija. Jutros smo dobili informaciju iz JKP “Visočica” Visoko u kojoj stoji upozorenje za stanovnike Buka i Kralupa: “Usljed testiranja izvorišta „Vrutak“ došlo je do promjene nivoa vode, tako da je pumpanje za naselje Buci, Kralupi otežano, te bi moglo doći do kraćih prekida vodosnabdijevanja. To će trajati sve dok se ne ustali nivo vode na izvorištu i u rezervoaru, a iz tih razloga testiranje je prekinuto do daljneg.”
Dakle Buci i Kralupi se već suočavaju sa redukcijama, a ako se ovako nastavi raditi uskoro bi i gradsko područje moglo biti suočeno sa istim problemom. Niz je nelogičnosti kad su u pitanju ambicije nove vlasti po pitanju vodosnabdijevanja. Prva i osnovna je zašto ovaj put ispitivanja vrše stručnjaci iz Banja Luke i Prijedora, a ne sa fakulteta iz Sarajeva i Tuzle kao do sada, s obzirom da su potpuno upućeni u problematiku. Očevidci tvrde da je usljed ovih ispitivanja i pokušaja da se sa izvorišta Vrutak riješe određeni problemi sa vodom došlo do situacije da se golim okom vidi dno rezervoara što je nezapamćeno. Bolji poznavaoci prilika tvrde da je “operacija Vrutak” promašaj i da to izvorište nema željeni kapacitet da bi se riješili problemi. Problem je očito i u tome što se drugo i drugačije mišljenje ne prihvata, kao uostalom i u drugim oblastima funkcionisanja društveno-političkog života Visokog.
 
U konačnici narod najbolje zna, a svako neka nosi teret obećanog, do tada Gračanica, Poriječani, Prijeko i mnoga druga naselja neka se nadaju i opet isto glasaju na izborima kao i proteklih 18 godina.
 
 
Proudly powered by WordPress