Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odigrana humanitarna utakmica za Elmu Vranac

Humanitarna utakmica za Elmu Vranacvisoko.co.ba

Večeras je u KSC „Mladost“ Visoko odigrana humanitarna utakmica između ekipa RK „Bosna“ Visoko i Veterani RK “Bosna“ Visoko, za potrebe sakupljanja novca u humanitarnoj akciji za našu sugrađanku Elmu Vranac, koja je teško oboljela od melanoma-malignog oboljenja kože.

Pred uvijek raspoloženom visočkom publikom odigrana je ova revijalna utakmica koja je okupila veterane visočkog rukometa i mladu postavu RK „Bosna“ Visoko, koji su u čast svoje oboljele sugrađanke odigrali sjajnu utakmicu i zabavili sve ljubitelje rukometa u Visokom. Utakmica koja je bila prepuna dobrih poteza, završena je rezultatom 40-36 u korist ekipe RK „Bosna“ Visoko, uz što je važno napomenuti da su se obje ekipe potrudile da pruže odličnu zabavu svima onima koji su došli da prilože neka sredstva za pomoć Elmi Vranac.

Podsjećamo još jednom, našoj sugrađanki Elmi Vranac hitno su potrebna finansijska sredstva za obezbjeđenje lijeka PEGIntron alfa 2b. Elma je oboljela od melanoma-malignog oboljenja kože, te je za njeno liječenje potrebna terapija čija vrijednost iznosi oko 280 000 KM. Navedeni lijek nije na listi odobrenih lijekova, a kako porodica ne može obezbijediti potrebna sredstva, mole se svi ljudi dobre volje da pomognu ovoj našoj mladoj Visočanki da ozdravi.

Svi koji nisu večeras uspjeli doći na na utakmicu i kupovinom karte pomoći našoj Elmi, a žele da to učine, to mogu učiniti uplatom na žiro račun:

SPARKASSE BANK DD SARAJEVO 199-047-60770557-71

LIČNI BROJ 21-824023-770557

Slike sa ove odlične utakmice možete potražiti na našoj facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba

Proudly powered by WordPress