Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SCSport o Novogodišnjem malonogometnom turniru u Visokom

adnan hodzic vejsil aslamaOd samog osnivanja turnira u organizaciji KSC Mladost i web portala visoko.co.ba, ovaj turnir je jedan od najkvalitetnijih, ali sigurno najposjećeniji turniri u Bosni i Hercegovini i jedini sportski događaj u Visokom koji plijeni toliko pažnje publike.

Naravno ni igrački ne zaostaje za mnogim turnirima, pa su se tako i ove godine na parketu visočke dvorane nalazila zvučna imena bh. fudbala, ali i futsala, a najveća zvijezda je bio kapiten aktuelnog prvaka BiH Muamer Svraka, a ekipe učesnice nisu samo iz Visokog već smo ove godine vidjeli i ekipe iz Kiseljaka, Zenice, te naravno Sarajeva.

Turnir se igra po sistemu, da je 20 ekipa podijeljeno u četiri grupe po pet ekipa, prvoplasirani je išao direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani su razigravali u osmini finala.

Pet dana sjajnih malonogmetnih predstava je okončano u nedjelju navečer kada je turnir osvojila ekipa Semko BIOS, predvođena igračem premijerligaša u futsalu Adnanom Hodžićem, koji je ujedno i najbolji igrač turnira, kao i autor prekrasnog pogotka u Mostaru protiv Zrinjskog.

Drugo mjesto je pripalo ekipi “Doktori i čarobnjaci”, dok su na trećem mjestu zasjeli prošlogodišnji osvajači SAS Tehnic koji je pobijedio ekipu Caffe Harry.

Najbolji golman je također iz pobjedničke ekipe, a to je Amir Bekan, dok je najbolji strijelac iz ekipe SAS Tehnica Nermin Kahvedžić. Inače za ovu momčad nastupao je i ponajbolji bh. hakler Nijaz Cuni Mulahmetović.

S obzirom na fantastičnu organizaciju i malonogomten predstave, ne sumnjamo da će i naredni turnir biti još bolji i atraktivniji, a organizatorima stižu čestitke sa svih strana za sjajnih pet dana malog nogometa u Visokom. 

SCSport.ba/Visoko.co.ba

 
 
Proudly powered by WordPress