Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lončar: Danci i Francuzi su favoriti, ali mi se nećemo predati

vladan loncarZmajići svoj kvalifikacioni turnir igraju u Danskoj, a osim domaćina igrat će Bugarima te Francuzima. Danas je na rasporedu prvi meč kada će izabranici Jasmina Mrkonje ukrstiti koplja sa Bugarima. Mi smo tom prilikom uspjeli kontaktirati lijevog beka naših kadeta Vladana Lončara.

SC: Vladane prije svega, šta za tebe kao jednu mladu osobu znači igranje za državnu reprezentaciju?

“Velika je čast i obaveza igrati za reprezentaciju svoje zemlje. Oblačenjem dresa sa grbom BiH na njemu znači da smo mi odmah ambasadori i predstavnici naše zemlje, ovaj put u Danskoj. Svi na nas malo drugačije gledaju i očekuju da predstavimo našu zemlju u što boljem svjetlu.”

SC: Prije nego se osvrnemo na kvalifikacije, reci mi kako si zadovoljan pripremnim utakmicama u Grčkoj i Austriji, koje su prethodile ovom kvalifikacionom turniru?

“Igrom možemo biti zadovoljni, a ni rezultati nisu loši, mada mogli su biti i bolji jer u pojedinim trenucima nismo imali sreće, pogotovo u Austriji. Imali smo samo jednu nesto lošiju utakmicu protiv grčkog seniorskog prvoligaša Filiposa.”

SC: Šta nas očekuje u Danskoj? Koliko može naša reprezentacija? I jeste li spremni za početak kvalifikacija?

“Moram reći da ne igramo pod pritiskom. U grupi imamo dva velika favorita Dansku i Francusku, pa nismo opterećeni rezultatom, i to može biti dobro po nas. Ukoliko u prvom meču bude dobar pristup protiv Bugara, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu, a onda se uzdati i u malo sreće pa da iznenadimo Francusku ili Dansku. Mi smo spremni za ono što nas čeka u naredna tri dana, vjerujem da ćemo smanjiti oscilacije u igri koje nas prate i da se nećemo obrukati”- rekao je Lončar, te dodao:

“Iskoristio bih priliku i da čestitam našoj A reprezentaciji na plasmanu u baražu i nadam se da ćemo se plasirati i u Katar”- završio je mladi Lončar.

 

scsport.ba/visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress