Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uskoro promjene na vrhu visočkog SBB-a, Kemal Mušinbegović novi predsjednik?

kemo-ugarak-fahroUskoro bi trebalo doći do promjene unutar visočke organizacije SBB-a. Informacija se pojavila još prije dva dana, istina, nezvanično. Tim povodom kontaktirali smo doskorašnjeg ministra privrede ZDK i aktuelnog predsjednika ove stranke Đemila Ugarka koji je kratko za naš portal prokomentarisao ovu informaciju:

– “Nije tačno da sam smijenjen, ali je tačno da će uskoro doći do promjene na mjestu predsjednika OO SBB-a. Ja ostajem u SBB-u i idem na jednu drugu stranačku funkciju. O tome ko bi mogao biti novi predsjednik u ovom trenutku vam ne mogu ništa više reći – kratak je bio Ugarak.

Kako saznajemo kao ime budućeg predsjednika ove stranke u Visokom najčešće spominjano je ime Kemala Mušinbegovića koji je bio i kandidat SBB-a na prošlim izborima na mjesto načelnika općine i koji je dobio zavidnih preko 3.000 glasova. Kao takav Mušinbegović je posljednjih dana bio meta SDA menagera koji su pokušavali isposlovati da pređe u SDA Visoko. Pored Mušinbegovića u kalkulacijama je i ime Faruka Ćosića koji se odmah nakon lokalnih izbora distancirao iz političkog života i djelovanja u SBB-u zbog neslaganja za tadašnjim rukovodstvom.

Podsjećamo OO SBB-a Visoko na lokalnim izborima ostvario je dobar rezultat za ZDK okvire. Na osnovu dobijenih glasova ostvarili su četiri mendata, a na prošlim Općim izborima njihov kandidat i osnivač stranke Fahrudin Radončić je bio drugi po broju osvojenih glasova odmah iza Željka Komšića, a iznad Bakira Izetbegovića.

Proudly powered by WordPress