Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Damarov forum teatar

forum tetarU sklopu projekta “Bez etikete, molim!”, kojeg finansira Heartefact fondacija iz Beograda, a implementira Udruženje “Damar omladine”, održane su radionice Forum teatar. Radionice su održane 9., 10., 11. i 12.01.2014., u prostorijama Centra za kulturu i edukaciju Gradsko kino, Visoko, gdje je učestvovalo 14 mladih ljudi, iz osnovnih i srednjih škola.

Na ovim radionicama učesnici su radili na predstavljanju problema vezanih za diskriminaciju osoba na margini društva koje su sami identifikovali na treninzima u mjesecu decembru. Kroz kreiranje predstava predstavljaju probleme diskriminacije u našem društvu, te rade na njihovom rješavanju uz učešće publike. Prva prikazivanja predstava će biti održana krajem mjeseca januara u školama na području općine Visoko.

Podsjećamo da je ključna komponenta projekta „Bez etikete, molim!“ upotreba teatra u edukaciji, odnosno da se problemom stereotipa i uzrokom diskriminacije bavi kroz različite pozorišne-teatarske aktivnosti. Projekt traje do aprila 2014.

Aktivnosti projekta možete pratiti i na Facebook stranici Damarov forum teatar.

 https://www.facebook.com/pages/Damarov-forum-teatar/212782422239202

Proudly powered by WordPress