Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Udruženje „Damar omladine“ ne prestaje sa aktivizmom u svojoj lokalnoj zajednici

damar dom zdravljaVeć jučer su u Gimnaziji „Visoko“ u Visokom organizovane prezentacije Prijateljskog centra za zdravlje mladih. Razgovaralo se sa učenicima koliko i da li uopće posjećuju i koriste usluge Doma zdravlja u svojoj lokalnoj zajednici. Svrha jeste bila prezentacija usluga Doma zdravlja sa osvrtom na seksualno i reproduktivno zdravlje mladih.

Osim vršnjačkih edukatora, pomoć za prezentiranje usluga DZ kao i o načinu kako rade govorili su i sami uposlenici, gospođa Nermina Vehabović-Rudež, psiholog u DZ, zatim Hatidža Avdagić, ginekolog u DZ kao i medicinska sestra.

Mladi su bili zainteresovani za date teme kao i usluge koje pruža naš DZ, gdje je osim prezentiranja bila i interakcija sa učenicima gimnazije.

Edukacije i prezentacije pomenutog se nastavljaju u ovoj i narednim sedmicama.

Projeat je podržan od strane Mozaik fondacije.

Udruženje „Damar omladine“ osim prezentacije Prijateljskog centra za zdravlje mladih u Gimnaziji, danas je održalo u OŠ „Kulin ban“ aktivnosti vezane za Damarov Forum teatar, u sklopu projekta „Bez etikete, molim“, čiji članovi na osnovu teatra zagovaraju smanjenje diskriminacije nad osobama koje su na margini društva. Projekt je u potpunosti finansijski podržan od strane Heartefact fondacije iz Beograda.

Kroz obje aktivnosti Udruženje „Damar omladine“ planira obuhvatiti sve škole na području općine Visoko i vjerujemo da će do kraja implementacije naših projekata sve i biti obuhvaćene.

Ovim putem se zahvaljujemo svima na podršci i vjerujemo da će naše Udruženje i dalje biti primjer pozitivnog aktivizma u lokalnoj zajednici.

Fotografije sa aktivnosti:

 https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.806638759362214&type=1

 https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.806654512693972&type=1

Proudly powered by WordPress