Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kulović još traži stopera, Faruk Gačan pojačanje kluba iz Gabele

Faruk Kulovic GOSKU pripremi za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH gabelski GOŠK je blizu kompletiranja igračkog kadra koji će ih predstavljati u nastavku, a dosta odgovora po tom pitanju trebala bi donijeti za danas zakazana utakmica u Međugorju sa Zrinjskim.

– Protiv Zrinjskog će od početka krenuti veznjak Miloš Bratić i stoper Faruk Gačan, pa ako zadovolje, ostat će. Upitna nam je samo pozicija stopera, zastupljenost na drugim mjestima je dobra. Moguće je da će nam na stoperu biti dovoljan Gačan, to ćemo još provjeriti, rekao je trener GOŠK-a Faruk Kulović. Problem predstavlja i ozljeda koju vuče novopristigli veznjak Matej Rozić.

– Nema smisla da samo lagano trči, mora donijeti dijagnozu od liječnika da bi znali na čemu smo. Ovako je odradio dva treninga od osamnaest. I kad bi sada krenuo s pravim pripremama, nećemo moći računati na njega na početku prvenstva, govori Kulović.
Problem predstavljaju vremenske neprilike koje ne dopuštaju uvjetan rad na treninzima. A Kulović negoduje i zbog utakmice sa Zrinjskim na umjetnoj travi. Promjena podloge u kratkom razdoblju je jako nezahvalna. Ne odgovara nam da po ovakvom vremenu igramo na umjetnoj travi. Treba nam utakmica, ali izići s ovakvih blatnjavih terena na umjetnu travu je “ubojstvo za igrače”. Ali vidjet ćemo što će donijeti subota i što ćemo odlučiti, kaže Kulović.

Gabeljani su u pripreme krenuli 15. januar, odigrali jedan test s Brotnjom i sada ulaze u seriju utakmica.

– Već radimo na uigravanju momčadi i taktici, međutim, kiša nam dosta otežava, radimo na pomoćnom terenu koji je natopljen vodom i to samo donosi dodatno crpljenje snage. Teško je raditi ozbiljno kad je protok lopte nemoguć, zaključio je Faruk Kulović.
Poslije Zrinjskog GOŠK ima dogovoren ogled s momčadi hrvatskog niželigaša Trnja 8. februar, a zatim Neretve u Metkoviću 11. februara. Nakon toga će 15./16. februar uslijediti i turnir koji će organizirati Gabeljani, 24. po redu Memorijal Andrije Ankovića, na kojem će nastupiti Zrinjski, Čapljina, Budućnost iz Podgorice i domaćin GOŠK.

Dnevni list/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress