Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U obilasku Klasovih proizvodnih pogona

klas rusmir htvicNastavak saradnje sa domaćim proizvođačima u projektu 100 % domaće Mercator BH najavljuje današnjim obilaskom proizvodnih pogona Klas-a u Sarajevu, što je sastavni dio strateškog opredjeljenja za konstantno unapređenje saradnje sa domaćim proizvođačima u pružanju podrške za bolji plasman domaćih proizvoda.

Mercator BH je prošlu godinu uspješno implementirao saradnju sa domaćim proizvođačima i kroz projekat 100% domaće. U okviru projekta menadžment  Mercator BH je posjetio proizvodne pogone, uvjerio se u kvalitet proizvoda, stručnost i predanost domaćih proizvođača da na tržište s ponosom plasiraju domaće proizvode koji svoj put do kupaca imaju preko maloprodajne mreže Mercator BH.

Tokom obilaska proizvodnih pogona  Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH d.o.o. je istakao sljedeće: „ Današnja posjeta je dokaz našeg opredjeljenja za davanje podrške domaćim proizvođačima. Želja nam je da se saradnja Klasa i Mercator BH nastavi i unaprijedi u svim segmentima poslovanja. Mercator će i u narednom periodu intenzivirati napore da kupcima ponudi  kvalitetne domaće proizvode iz Klasovih proizvodnih pogona, jer su to proizvodi koji ispunjavaju sve standarde, odnosno one, za čiju kvalitetu možemo garantovati i pouzdano nuditi našim kupcima. Ukratko, to su proizvodi koje su naši kupci prepoznali i za koje se najčešće i opredjeljuju prilikom kupovine. Naše trajno opredjeljenje je saradnja sa domaćim proizvođačima, jer smo svjesni da na taj način direktno pomažemo lokalnu ekonomiju“.

Gosp. Rusmir Hrvić, direktor društva Klas d.d. Sarajevo je sa neskriveni zadovoljstvom današnjim sastankom naglasio: „ Zahvaljujem se g. Hadžisulejmanoviću na podršci, prvi je od naših kupaca koji je došao u Klas od kada je preuzet od strane Grupacije As Jelah. To zaista posebno cijenimo. Cijenimo i inicijativu da sarađujemo na projektu 100% domaće, naša široka paleta proizvoda bazirana na žitaricama: brašno, hljeb, peciva, tjestenine i konditorski proizvodi su već u asortimanu Mercatora BH. Želja nam je da nastavimo i unaprijedimo saradnju na svim područjima, pred nama su veliki zadaci što predstavlja poseban izazov imajući u vidu tradiciju koju Klas ima građenu proteklih 112 godina poslovanja. Naš asortiman sačinjavaju kvalitetni domaći proizvodi, uvjereni smo da je projekat „100% domaće“ odlična prilika da se sve BH kompanije koje ucestvuju u Projektu,  dodatno približe kupcima. Pozdravljam inicijativu iz Mercatora. “

Proudly powered by WordPress