Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SBB Visoko dobio novi Izvršni odbor, potpredsjednika i tehničkog sekretara

sbb novi izvrsni odbor1OO SBB-a pod predsjedavanjem novog predsjednika održao je i prvu sjednicu Općinskog odbora na kojoj su izabrani novi potpredsjednik stranke, Izvršni odbor i tehnički sekretar. Od ukupno 41 člana koliko broji Općinski odbor ovoj sjednici je prisustvovalo njih 35, a glasanjem 22 – ZA i 13 – PROTIV izabrani su novi organi stranke. Dario Pekić je novi potpredsjednik stranke, tehnički sekretar je Amila Muhamedagić, a novi Izvršni odbor stranke čini devet članova: Kemal Mušinbegović, Jasmin Omanović, Sulejman Memić, Mirsad Valjevac, Asim Kapetanović, Adnan Purišević, Sead Kurtagić, Dario Pekić i Jelena Bajić.

Sastanku u Visokom prisustvovao je i predsjednik KO SBB ZDK Mirsad Isaković, kao i član predsjedništva SBB BiH i zastuptnik u državnom parlamentu Adnan Bašić i Nasir Beganović zastupnik u Federalnom parlamentu, te predsjednici OO SBB-a Breza (Namik Muratović) i Vareš (Fahrudin Brkić).

Nakon održane sjednice za Visoko.co.ba kratku izjavu je dao i predsjednik OO SBB-a Visoko Kemal Mušinbegović:

“Mislim da smo izabrali dobar tim sa kojim možemo krenuti u nove aktivnosti i nove pobjede. Drago mi je da smo uspjeli organizovati izbor novog Izvršnog odbora u demokratskom svjetlu, ali u isto vrijeme napominjem da je jako bitno jedinstvo unutar stranke jer samo dobrim rezultatom na predstojećim izborima potvrđujemo koliko smo jaki i kakav smo posao napravili. Ova konsolidacija redova u OO SBB-a Visoko je ujedno i dobar uvod pred Konvenciju stranke koja će biti održana 29.03. u zeničkoj Areni na koju organizovano iz Visokog idemo autobusima. Ovim putem zahvaljujem se svim članovima na korektnosti uz nadu da će svaki od njih u narednom periodu dati svoj doprinos u SBB-u, sa krajnjim ciljem za bolje Visoko.”

Kako smo saznali uskoro će u Visokom po uzoru na Zenicu biti upriličen jedan veći skup članova SBB-a na kojem će biti uručene nove članske kartice za novopristigle članove stranke.

{joomplucat:1147 limit=24|columns=4}

Proudly powered by WordPress